Finansavisen melder at veske- og koffertkjeden Morris sliter økonomisk. I fjor gikk kjeden, som omsetter for hele 280 millioner kroner, med et forholdsvis stort underskudd og ser seg nå nødt til å stenge mellom 15–20 butikker i Norge.

– Vi fornyer konseptet, legger om sortimentet, tar nedskrivninger og henter inn kapital for å kunne starte med blanke ark, sier styreleder Ulf Eklöf til avisen.

Tromsø-butikker i fare

Hvorvidt de tre Morris-butikkene i Tromsø må stenge, er ennå uvisst.

Ved butikkene på Nerstranda, Jekta og i Storgata henvises det til selskapet sentralt, da de ikke ønsker eller kan uttale seg om saken.

Til Ringerikes Blad sier administrerende direktør i selskapet, David Jonas Ottosson, at ingenting er klart ennå.

– Vi er nå midt oppe i prosessen, men vi muligens kan vi offentliggjøre noe om rundt tre uker, opplyste han torsdag 14. april.

Selskapet besluttet i oktober i fjor å la leiekontrakten på butikken i Veitasenteret gå ut. Butikken stengte i januar.

For mange butikker

Eklöf forklarer nedleggelsene med at kjeden har for mange små enheter per dags dato, og at deres volum er så lavt at de ikke vil være lønnsomme i fremtiden.

LES OGSÅ: Nå har næringsforeningen fått nok – vil ikke ha flere restauranter her (for abonnenter)

I alt har Morris-kjeden 54 butikker i Norge.

Selskapet, som er størst på vesker og kofferter i Norge, ble i 2007 solgt av Morris-familien for rundt 150 millioner kroner til det svenske selskapet Venue Retail Group. Også i Sverige må det nå, ifølge Eklöf, kuttes i antallet butikker.

iTromsø har siden onsdag morgen forsøkt å komme i kontakt med administrerende direktør i Morris, David Jonas Ottosson, samt styreleder Ulf Eklöf, uten å lykkes.