Nytt Facebook-virus sprer seg

Et nytt Facebook-virus har i løpet av de siste dagene rammet både norske, danske og svenske brukere av Facebook.

Illustrasjon.  Foto: Trond Sandnes, Folkebladet

nyheter

Et nytt Facebook-virus har i løpet av de siste dagene rammet både norske, danske og svenske brukere av Facebook.

Det skriver VG.

VG er kjent med at også norske og danske brukere har blitt rammet av viruset de siste dagene.

Om du klikker du på lenken du har fått tilsendt via Messenger, kommer du til en side som kan minne om YouTube og en video med navnet «(18+) Video».

Men når du forsøker å sjekke ut videoen, blir du istedet bedt om å innstallere et weblesertillegg for å kunne se den.

Da kommer du i sin tur til Chromes nettbutikk for nettlesertillegg og blir bedt om å innstallere et tillegg som heter «45to75».

Installerer du dette, blir du også rammet av viruset!

Weblesertillegget finnes ikke lenger i Chromes nettbutikk, men brukere som allerede er smittet av viruset vil fremdeles kunne sende meldingen til sine venner.

Ifølge argentinske Tecno har Facebook-ormen spredt seg på global basis og er blant annet registrert i Australia, Sør-Amerika, India og Europa.

Også Tønsberg Blad har omtalt viruset.

Danske B.T. omtaler én måte å bli kvitt viruset på, mens svenske Metro har en annen, litt mer kronglete variant.

Disse kan du lese om HER (B.T.) og HER (Metro).

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter