Fra i dag og til og med lørdag kan nemlig byens innbyggere benytte seg av de tomme lokalene for å selge det de selv ikke har bruk for. Deriblant pent brukte klær, bomkjøp du kanskje aldri har brukt – men ikke vil gi vekk, sko, tilbehør og interiør.

– Dette er kjempeartig. Vi har så vanvittig mye klær. Vi er tre søstre så da blir det mye klær, sko og vesker. Vi har faktisk bare med oss en brøkdel av alt i dag så da har vi masse å fylle opp med, sier Ronja Sandmo mens hun fester prislapper på de mange plaggene hun har hengt opp på stativer bak seg.

Saken fortsetter under bildet

SELGER KLÆRNE: Søstrene Olga Sandmo (26) (til venstre) og Ronja Sandmo (30) har sammen med lillesøster Irina (22) (ikke på bildet) pakket 12 stappfulle flytteesker med klær de håper å selge de neste dagene.

Fulle flytteesker

– Man tenker ofte at man skal spare det, men så blir det til at du ikke får bruk for det likevel. Vi visste ikke helt hvordan vi skulle angripe det, men for en anledning dette er, sier 30-åringen med stor entusiasme.

Hun og søstrene har med seg 12 stappfulle flytteesker med klær – alle skoene og veskene kommer utenom. De har i tillegg åtte søppelsekker med klær som de allerede har gitt til Fretex.

– Vi tenkte med én gang at her må vi prøve å få oss en plass, og ble veldig glade da vi fikk det. Vi har gledet oss veldig til dette, og skal stå her hver dag fram til lørdag, sier Sandmo.

Ventelister

Det er May-Tordis Simonsen, prosjektleder for nytt liv Veita, som står bak arrangementet Bruktbørs. Hun forteller at det er den stadig økende interessen på gjenbruk og delingskultur, samt gløden for et levende sentrum, som er bakgrunnen for at hun har tatt initiativ til et bruktmarked på kjøpesenteret i nordbyen.

– Vi har kjempeoppslutning, og har til og med flere som står på ventelister for å selge tingene sine her, utbryter hun da iTromsø møter henne i lokalene på plan 3 i Veitasenteret. Til vanlig står de tomme, men nå til lørdag yrer det av liv i lokalene som nå rommer små utsalg. Her selges alt fra klær, sko, tilbehør, redesign, møbler, pynt og alt du ellers kan tenke deg.

Saken fortsetter under bildet

VENTELISTER: May-Tordis Simonsen er prosjektleder for nytt liv Veitasenteret, og forteller at hun nå har flere tilbydere på venteliste.

62 minibruktutsalg

– Det handler om å dele det du har. Ofte har man klær og sko som er for pene til å gi bort, så da kan du heller selge det her, sier Simonsen og fortsetter:

– Dette er et ledd i strategien for å få nytt liv i Veita, og en effektiv måte å få byens befolkning til senteret. Responsen har vært upåklagelig. Det var folk som kom hit før rigginga startet og lurte på om vi hadde plass til dem.

Onsdag ettermiddag var det totalt 62 minibruktutsalg, hvorav flere måtte dele stand, forteller Simonsen.

Saken fortsetter under bildet

FYLLER TOMME LOKALER: Hele plan 3 på Veitasenteret er i disse dager fylt av minibruktutsalg.

– Jeg håper at de som er på venteliste også skal få plass. På lørdag skal vi ha en evaluering av arrangementet, og hvis det viser seg at salget har vært bra, er dette noe vi satser på å gjøre på nytt i juni, forteller hun.

Begeistret

Venninnene Aili Thomassen og Marion Ravna var blant dem som tok turen innom Veitasenteret i ettermiddag.

– Det er veldig artig, her virker det som de har litt av hvert av alt, sier Ravna, som selv er på utkikk etter et nytt skjørt denne ettermiddagen.

Saken fortsetter under bildet

SJELDEN: Venninnene Aili Thomassen (24) og Marion Ravna (21) etterlyser flere bruktmarkeder som Bruktbørsen i Tromsø.

– Det er sjelden det er bruktmarkeder som dette i Tromsø, så da må vi benytte anledningen når det arrangeres, legger Thomassen til.

De to venninnene forteller at de også var på byttekvelden som studenthuset Driv arrangerte for et par uker siden.

– Det var også kjempebra. Det er viktig å slå et slag for gjenbruk, understreker Ravna.