STORGATA: Torsdag morgen var de to TV-profilene på God Morgen Norge for å fortelle om TV-serien som har premiere torsdag kveld.

– Da skypet vi faktisk med Marit og Bjørg fra Randis Parfymeri, siden Randi selv var syk. Men der var det god stemning og de gledet seg til premièren. De har også hatt et oppsving i bedriften etter innspillingen, forteller Einar Tørnquist.

– Det må jo være positivt siden det er litt av tanken bak programmet?

– Ja, altså du kan si at vi har to delmål med TV-serien. Delmål én er å redde butikkene, og delmål to er å lage god TV. Men verken jeg eller Morten er gode på business, vi er jo egentlig bare to idioter fra Vestfold som liker å ha det gøy og lage bra underholdning, forteller Tørnquist.

Se klipp fra programmet: Kjendiskomikere vil redde historisk Tromsø-butikk

Historisk bedrift

I TV-serien skal de to kjendiskomikerne slå et slag for de utrydningstruede bedriftene og virksomhetene rundt om i landet. Randis parfymeri har holdt til i Tromsø siden 60-tallet, men har de siste årene opplevd at kjedene tar over markedet.

Innspillingen av programmet var i september, og nå er episoden fra Tromsø endelig klar for TV-skjermen.

– Jeg skjønner ikke at folk tror jeg skal grue meg. Jeg er den jeg er, og har ikke noe problem med at det kommer på TV. Tvert imot gleder jeg meg til å se hva de har fått til, fortalte Randi Henriksen, som har jobbet i butikken siden oppstarten, til iTromsø tidligere denne uken.

Les mer: Laget luksusaften på Randis

– Deilig butikk

Tørnquist forteller at både han og Morten Ramm syntes det var stor stas å være på besøk hos den historiske bedriften i Storgata i Tromsø.

– Det var en veldig koselig liten butikk, med utrolig hyggelige ansatte. Vi er glade i butikker som har et så originalt vareutsalg. Det finner du ikke i kjedebutikkene, for de har alltid like produkter. Det er så deilig med slike butikker. I hvert eneste hjørne kommer du over noe helt nytt. Jeg visste for eksempel ikke at hunder har en egen sjampo, men det hadde de på Randis, sier Tørnquist.

Les mer: Her må Morten Ramm og Einar Tørnquist forklare seg etter stuntet i sentrum

Nordlendinger på TV

– Fortell litt om opplevelsen dere har hatt når dere har spilt inn denne tv-serien?

– Det var veldig hektisk. Vi hadde bare en arbeidsuke på hvert sted, så det ble veldig lange dager. Vi sovnet med en gang de dagene for å si det sånn. Men det var veldig kult å reise litt rundt i Nord-Norge. Vi var i Alta, Rebbenesøy og Tromsø, og tre av seks episoder er fra Nord-Norge, sier han og fortsetter:

– Det som er forskjellen på folk fra Nord-Norge er at du kan sette kameraet midt i trynet på forbipasserende på gata, og vedkommende oppfører seg helt likt. Det gjør de ikke sørpå, her blir alle så selvbevisste.

Tydelig stolte av byen

– Mitt inntrykk av nordlendinger – man kan kalle folk fra Finnmark og Troms det, ikke sant? Det er ikke bare for de fra Nordland? – er at de er seg selv. Og folk fra Tromsø er tydelig stolte av byen sin, og med god grunn. Jeg ble faktisk født i Tromsø, men flyttet derfra da jeg var bare seks måneder gammel. Men Tromsø er et sted jeg godt kunne tenke meg å reise tilbake til om sommeren. Det virker som et ordentlig digg sommerby. Da vi var der var det jo litt kjøligere, sier han.

– Hvordan feirer dere premièren i kveld?

– Nei, altså Morten Ramm feirer med standup, mens jeg sitter hjemme. Vi hadde fest i forrige uke da alle var samlet, så det blir ikke den store feiringen i kveld, sier Tørnquist som skal se premièren på TV 2 fra sofakroken.

HISTORISK: Randis parfymeri har vært i Storgata siden 60-tallet. Foto: TV 2
REDDER NORGE: Einar Tørnquist og Morten Ramm vil redde småbedriftene i Norge. Foto: TV 2/Espen Solli