SV: – Frp burde skamme seg. Frp: – SV burde skamme seg mer

Neste uke skal kommunestyret behandle søskenmoderasjon på SFO. Det får SV og Frp til å ryke i tottene på hverandre.

RASER: Benjamin Arvola (t.v.) raser mot Frp som nekter å stemme for søskenmoderasjon på SFO. – Egoister, sier han. Til høyre, Anni Skogman.  Foto: Martin Lægland Ellingsen/Lars Åke Andersen

nyheter

Midlene for søskenmoderasjon er allerede satt av i økonomiplanen til kommunen, og byrådet legger nå fram forslaget om hvordan moderasjonen skal gjennomføres i praksis.

LES OGSÅ: Nå blir det billigere å ha flere barn i SFO

Søskenmoderasjon

– Søskenmoderasjon på SFO er et utrolig godt forslag for småbarnsfamilier, og jeg synes det er egoistisk av Frp å gå mot det. Det viser deres verdisyn, hvor det er hver mann for seg selv, sier Benjamin Arvola, som sitter i kommunestyret for SV.

Forslaget som er lagt fram vil innebære at foreldre som har to barn i SFO vil få 30 prosent moderasjon for det andre barnet og 70 prosent moderasjon for det tredje barnet.

– Dette vil gjelde under 200 personer i Tromsø, men for dem vil det utgjøre en stor forskjell, mener han.

– Egoister

– Helt enkelt handler dette om at det er bra for unger å gå på SFO. Men mange familier har i dag ikke råd, eller må prioritere det bort. Da er det en selvfølge for meg at kommunen tar deler av regningen. Nå gleder jeg meg faktisk til å få unger, sånn at jeg kan sende dem på SFO med søskenmoderasjon, sier Arvola.

Arvola er nådeløs i sin kritikk av Frp.

– Hvert år Frp satt i byråd ble det dyrere å ha barn i SFO. De burde skamme seg. Det er åpenbart at deres verdisyn er svært egoistisk, sier SV-politikeren.

Frivillig

Anni Skogman (Frp) foreslo å kutte søskenmoderasjon i et komiteemøte tidligere denne uken. Hun mener det får være opp til foreldre å bestemme om barna skal på SFO.

– Foreløpig er dette er forslag fra meg, så får vi se om resten av Frp stiller seg bak det på gruppemøtet. Det er flere grunner til at jeg er mot moderasjonen. Det er litt som om man straffer folk for bare å ha ett barn. Jeg skjønner at småbarnsforeldre har trang økonomi, men SFO er frivillig, sier Skogman.

LES OGSÅ: Tre Troms-skoler med i pilotprosjekt

– Burde skamme seg

– Benjamin Arvola i SV mener dere burde skamme dere for ikke å støtte forslaget. Hva synes du om det?

– Det får stå for hans regning. SV burde skamme seg mer for å ha økt eiendomsskatten. Så den retorikken kan vi gjerne kjøre.

Skogman mener heller ikke forslaget er egoistisk

– Er jeg egoist fordi jeg vil ivareta alle innbyggerne i Tromsø kommune? Jeg er enig i at vi skal til tilrettelegge for barnefamilier, men SFO er og blir frivillig, påpeker Skogman.