13. april ble det gjennomført en befaring i området ved og rundt Toftveien 11/13 i Hamna i forbindelse med mulig utbygging av området. Befaringen ble gjort av representanter fra Tromsø kommune sammen med plankonsulent og naboer.

Les også: Disse friluftsområdene får toppkarakter

Vil heller ha lekeplass

Representanter for naboene orienterte om nabolaget og området rundt Toftvegen 11/13, og hva naboene opplever som problematisk ved en eventuell utbygging der.

Det ble blant annet nevnt mangelfull gjesteparkering, manglende areal for snødeponi og ikke egnet lekeplass/for lite lekeareal i området. Det ønskes i utgangspunktet at Toftvegen 11/13 ikke skal bebygges, men at eiendommen heller skal brukes til å tilrettelegge for lekeplass, parkering og/eller snødeponi for området rundt.

Kommunen på sin side hevder de ovennevnte punkter kan løses på andre måter i nabolaget enn ved bruk av den aktuelle tomten.

Les også: Nå får politikerne egne rådgivere for Tromsømarka

Trafikksikkerhet

I et brev fra utbyggingstjenesten skriver representantene fra kommunen også at trafikksikkerhet i krysset og i strekningen generelt vil bli ivaretatt i planforslaget/planprosessen.

I brevet vises det også til at det under befaringen ble nevnt at det skal befinne seg mulige kulturminner på stedet. Kommunen er ikke kjent med eventuelle kulturminner på tomten, og har heller ikke registrert noen uttalelse fra fylkeskommunen om dette. Tilstedeværelsen av eventuelle kulturminner vil uansett bli avklart, og arkeologiske hensyn vil bli ivaretatt i den pågående planprosessen.

Alle merknadene og kommentarene fra naboene blir vurdert i planforslaget og i videre planprosessen, skriver utbyggingstjenesten.