Hun får tilbud om kommunens mektigste jobb

Britt Elin Steinveg er kommunens hemmelige førstekandidat til den mektige stillingen som administrasjonssjef.

Britt Elin Steinveg.   Foto: Torbein Kvil Gamst/UiT

nyheter

Etter at 13 personer har søkt på stillingen som administrasjonssjef i Tromsø kommune har kommunen gjort klar en innstilling. Etter det iTromsø kjenner til er det Britt Elin Steinveg som er blitt innstilt til jobben som ny administrasjonssjef.

Steinveg selv var ordknapp da iTromsø tok kontakt med henne om saken fredag ettermiddag.

– Det kan jeg kan verken bekrefte eller avkrefte. Saken er unntatt offentlighet, og du må snakke med Kristin Røymo, sier Steinveg til iTromsø.

Hun er en av fire navn på søkerlista som er unntatt offentlighet. Kommunen har tidligere avslått iTromsøs innsynshenvendelse i hele søkerlisten.

– Er det en grunn til at søknaden din er unntatt offentlighet?

– Det har jeg ingen kommentar til. Saken er håndtert av Tromsø kommune, sier Steinveg.

Fra UiT-ledelsen

Steinveg kommer fra stillingen som assisterende direktør på Universitetet i Tromsø, en stilling hun har hatt siden 2009. Hun var direktør ved Høgskolen i Tromsø fram til fusjonen med Universitetet i Tromsø, og har også bakgrunn fra Troms fylkeskommune.

Vedtas onsdag

Innstillingen er unntatt offentligheten fram til kommunestyret behandler saken i møte onsdag. Ansettelsen vil skje bak lukkede dører.

LES OGSÅ: Disse vil bli administrasjonssjef

Byrådet og samtlige 43 representanter i kommunestyret fikk torsdag tilgang til innstillingen.

Intervjuprosess

Steinveg har sammen med noen få andre utvalgte kandidater vært gjennom en intervjuprosess med ordfører Jarle Aarbakke, byrådsleder Kristin Røymo og Anna Amdal Fyhn (H), i tillegg til en hovedtillitsvalgt fra Fagforbundet.

LES OGSÅ: Vurderer toppsjef på åremål

Omstridt stilling

Stillingen, som tidligere var kjent som ”rådmann”, har fått den nye kjønnsnøytrale tittelen ”administrasjonssjef”. Stillingen er omstridt, og mange argumenterer i debatten om politisk styreform for at administrasjonssjefen har for mye makt i forhold til politikerne. Steinveg vil bemanne den øverste administrative lederstillingen i Tromsø kommune dersom innstillingen går gjennom på kommunestyret onsdag, og Steinveg takker ja til jobbtilbudet.

Stillingen er en åremålsstilling med seks års varighet. Stillingen er opprettet som følge av overgangen fra parlamentarismen til formannskapsmodellen.

Hogne Eidissen, rådmann i Målselv kommune, er innstilt som nummer to dersom Steinveg takker nei.