Skrekkslagne Renate har blitt en internetthit

Videoen av tromsøjenta Renate Meyer som prøver ut sitt første VR-spill, har snart rundet 800.000 visninger på Youtube.
nyheter

Torsdag publiserte Karl Jørgen Overå en video på Youtube av samboeren Renate Meyer som spiller et Virtual Reality-skrekkspill som heter "The Brookhaven Experiment".

Det var NRK Troms som først omtalte klippet.

Blir med i spillet

Med et VR-headset på hodet, føles det for spilleren som at man er med inne i selve spillet.

– Jeg har en hjelm på hodet med en video inni seg som er koblet opp mot et spill på datamaskinen. Uansett hvor jeg snur meg så er jeg inne i spillet. Det går 360 grader rundt meg og jeg hører alt som skjer i spillet på øret uten forstyrrelser utenfra, forteller Meyer til iTromsø.

Og som man kan se i videoklippet øverst i saken, kan man trygt si at Meyer lot seg rive med.

– Jeg er inne i en stille og mørk skog med kun en pistol og lommelykt med meg. Og jeg får fullstendig panikk da jeg hører at et av monstrene kommer krypene opp bak meg, mens jeg samtidig forsøker å skyte en som er foran meg.

Går viralt

Det hysteriske klippet viser en vettskremt og skjelven 35-åring som febrilsk forsøker å ta livet av monstrene idet de nærmer seg henne.

– Jeg har ledd veldig mye av det i etterkant. Men jeg var skjelven hele tiden mens jeg spilte, og det satt i kroppen lenge etterpå, innrømmer hun overfor iTromsø.

Før Meyer skulle prøve spillet for første gang, fikk hun ikke lov av samboeren å undersøke hva det dreide seg om fordi det skulle være en overraskelse.

– Jeg lever meg veldig inn i ting. Vi tenkte vi skulle filme det og se om vi fikk noen views på videoen. Da vi sto opp på fredag, hadde den 8.000 visninger, og fire timer senere var den oppe i 120.000 visninger, sier hun.

Stor oppmerksomhet

Søndag formiddag har videoen snart rundet 800.000 visninger, og både nasjonale og internasjonale medier har skrevet om 35-åringens reaksjon på spillet.

– Det er helt rart å tenke på. Det har blitt så mye oppstyr og oppmerksomhet rundt videoen at selskapet som har laget spillet har tatt kontakt og sagt de skal sende meg spillet gratis så snart det kommer på markedet. Den vi har nå er bare en demo, forteller Meyer.

Så gjenstår det bare å se om hun tør å prøve spillet flere ganger.

– Det blir nok en liten stund til jeg prøver det igjen, men når jeg får det gratis så må jeg vel prøve det. Kanskje blir det en ny morsom video da, sier hun lattermildt.