PROSTNESET: Det er 20 år siden det ble besluttet at en ny havneterminal skulle bli bygget i Tromsø. Mandag kom grunnsteinen på plass på Prostneset.

– Det er en utrolig følelse at man kan ta videre noe som er eldre enn seg selv. Spesielt artig er det siden de velger å ta med ungdommen slik at vi får skape vår egen fremtid, forteller Martin Gamst Johnsen, som er leder i Tromsø Ungdomsråd.

Ferdig i 2018

– Nå blir det endelig bygg, Halvar Pettersen, som er havnedirektør og har vært med på prosessen siden 1998.

Nå lover han at bygget skal stå ferdig innen første kvartal i 2018.

– Det hele blir et topp miljøprosjekt og et kjempemoderne bygg, hvor ungdommen skal få slippe til med sine gode ideer.

Fra talerstolen på Prostneset, hvor om lag 100 personer møtte opp for kaffe og boller, fortalte Pettersen at det likevel gjenstår noen små utfordringer før prosjektet er helt ferdig.

– Det er flisespikkerier på detaljer på fasader som gjenstår. Det er ikke noe som kan velte prosjektet, sier Pettersen.

Hadde mistet håpet

Havnesjefen innrømmer også at det har vært mørke stunder i prosjektet hvor han mistenkte at alt kom til å gå i vasken. Nå ser det derimot ut som om ingenting kan stoppe realiseringen av millionprosjektet på Prostneset.

– Det har vært perioder hvor jeg har tvilt på om det i det hele tatt lot seg gjøre, men når man har fått snudd alle steinene kommer vi altså i mål, sier Pettersen, som også skal bruke 12 millioner kroner på å ruste opp indre havn.

– Vi har alltid noe å gjøre og mange prosjekter på gang. Det er spennende å bruke penger. Målet med havneterminalen er at det skal minimum gå i balanse.