Håkon (74) fikk audiens hos Kongen

Håkon Stødle (74) fikk Kongens fortjenestemedalje sist måned. Mandag ettermiddag møtte han Kongen under en høytidelig mottakelse på Slottet.

AUDIENS: Håkon Stødle ledsaget av Daniel Stødle, har fått kongens fortjenstmedalje. Her hilser de på kong Harald og dronning Sonja under en mottakelse på Slottet mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix  Foto: Larsen, Håkon Mosvold

nyheter

OSLO: I midten av mars ble Stødle hedret med Kongens fortjenestemedalje for sin mangeårige innsats for nordnorsk musikkliv i sitt virke ved Musikkonservatoriet i Tromsø, hvor han har vært ansatt siden 1972.

Mandag 25. april fikk han møtt kong Harald og dronning Sonja på en høytidelig mottakelse på Slottet.

– Det var veldig hyggelig og fint planlagt med god mat og drikke. Selve møtet var veldig kort, vi sto på rekke og rad og hilset og ble takket av Kongen, sier Håkon Stødle til iTromsø.

LES OGSÅ: Fortsatt god tone

– Fin kvartett

74-åringen, som er en landets fremste klarinettspillere, synes det var stor stas å besøke Slottet.

– Det var veldig presist og ble avsluttet med musikk med en kjempegod messingkvartett fra Barratt Due, sier Stødle.

Selve medaljen fikk han overrakt i mars av Tromsø-ordfører Jarle Aarbakke, men nå var det altså Kongen selv han fikk møte.

– Det har vært lagt veldig mye arbeid i at det skulle bli et vellykket arrangement. Det sto to veldig søte gardejenter på hver sin side av trappen da vi kom inn og vi fikk en omvisning på Slottet. Jeg har aldri vært inne der før og kun gått forbi da jeg dirigerte et korps engang, så det var veldig stort, sier Stødle.

LES OGSÅ: «Kongen fortjener ikke å bli pisset på»

– Aldri trodd

Førsteamanuensen har hatt et imponerende yrkesliv, som inkluderer engasjement i Kringkastingsorkesteret og Oslo-Filharmonien, samt som underviser ved en rekke musikkinstitusjoner i Russland, Japan og Brasil.

– Jeg er beæret, glad og overrasket. Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle få en slik heder. Medaljer er ikke mitt liv, min leveregel er veldig enkel: Ros og ære gjør deg ikke bedre, kritikk gjør deg ikke verre. Det er veldig hyggelig å bli satt pris på, sa han da han fikk overrasket medaljen i mars.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter