Håkon (74) fikk audiens hos Kongen

Håkon Stødle (74) fikk Kongens fortjenestemedalje sist måned. Mandag ettermiddag møtte han Kongen under en høytidelig mottakelse på Slottet.

AUDIENS: Håkon Stødle ledsaget av Daniel Stødle, har fått kongens fortjenstmedalje. Her hilser de på kong Harald og dronning Sonja under en mottakelse på Slottet mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

nyheter

OSLO: I midten av mars ble Stødle hedret med Kongens fortjenestemedalje for sin mangeårige innsats for nordnorsk musikkliv i sitt virke ved Musikkonservatoriet i Tromsø, hvor han har vært ansatt siden 1972.

Mandag 25. april fikk han møtt kong Harald og dronning Sonja på en høytidelig mottakelse på Slottet.

– Det var veldig hyggelig og fint planlagt med god mat og drikke. Selve møtet var veldig kort, vi sto på rekke og rad og hilset og ble takket av Kongen, sier Håkon Stødle til iTromsø.

LES OGSÅ: Fortsatt god tone

– Fin kvartett

74-åringen, som er en landets fremste klarinettspillere, synes det var stor stas å besøke Slottet.

– Det var veldig presist og ble avsluttet med musikk med en kjempegod messingkvartett fra Barratt Due, sier Stødle.

Selve medaljen fikk han overrakt i mars av Tromsø-ordfører Jarle Aarbakke, men nå var det altså Kongen selv han fikk møte.

– Det har vært lagt veldig mye arbeid i at det skulle bli et vellykket arrangement. Det sto to veldig søte gardejenter på hver sin side av trappen da vi kom inn og vi fikk en omvisning på Slottet. Jeg har aldri vært inne der før og kun gått forbi da jeg dirigerte et korps engang, så det var veldig stort, sier Stødle.

LES OGSÅ: «Kongen fortjener ikke å bli pisset på»

– Aldri trodd

Førsteamanuensen har hatt et imponerende yrkesliv, som inkluderer engasjement i Kringkastingsorkesteret og Oslo-Filharmonien, samt som underviser ved en rekke musikkinstitusjoner i Russland, Japan og Brasil.

– Jeg er beæret, glad og overrasket. Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle få en slik heder. Medaljer er ikke mitt liv, min leveregel er veldig enkel: Ros og ære gjør deg ikke bedre, kritikk gjør deg ikke verre. Det er veldig hyggelig å bli satt pris på, sa han da han fikk overrasket medaljen i mars.