- I hvilken grad anser du mobbing som et problem på skolen?

Mobbing som fenomen er et problem, uansett hvor mange barn som opplever det. Vi har ikke mange saker på Prestvannet skole. Vi har anonyme og ikke anonyme undersøkelser. I tillegg bruker vi ved mistanke sosiogram for å kartlegge utestenging. Vi har møter med elevrådet og snakker om dette. Likevel foregår det nok utestenging og kanskje mobbing som vi ikke klarer å fange opp.

- Hvilke tiltak mener du bør iverksettes fra lokale/nasjonale myndigheter for at det skal bli lettere for skolen å håndtere mobbing?

- I Buskerud fylke har de mobbeombud. Mobbeombudet er helt klar på at det for eksempel skjer masse mobbing når fotballagene i 11-12 årsalderen skal begynne å «toppe lagene». Foreldrene må i mye større grad ta ansvar for at de er forbilder for sine barn. Medier og politikere må også i større grad være klar på hva som sies og skrives. Dessuten er mobbebegrepet for utvannet i dag. Vi må i mye større grad spisse begrepet, sånn at vi får tak i de barna som er utsatt. Sentrale myndigheter må dessuten skjønne at det ikke blir bedre skolemiljø av å fjerne praktisk-estetiske fag for å kjøre på mer teori!