Her nærmer de seg skatedrømmen

Fortsatt mangler de noen kroner, men IL Blåmann gir ikke opp håpet om en egen skatepark på Ersfjordeidet i år.
nyheter

– Alt er ferdig prosjektert, og vi er klare for å sette i gang, men det står på et lite beløp. Vi er så nære målet, sier Odd-Børge Hansen i Blåmann Skatepark.

LES OGSÅ: Får 100.000 kroner til skatepark

Mangler 340.000 kroner

I fem år har ildsjelene stått på for å skaffe barn og ungdom et etterlengtet fritidstilbud utenfor sentrum. Pengebidrag fra Sparebankstiftelsen DNB NOR, Gjensidigestiftelsen, Sparebank Nord-Norge-stiftelsen, Olav Thon-stiftelsen, Ishavskraftfondet, Troms Kraft-fondet, pengegaver fra lokalt næringsliv og privatpersoner samt spillemidler fra Kulturdepartementet til tross; det gjenstår fortsatt noen hundre tusen kroner før fullfinansieringen er i boks.

IL Blåmann har fått positive signaler om støtte fra kommunen, men hadde håpet at kommunen kunne strekke seg litt lengre.

– Vi har søkt om 340.000 kroner fra Tromsø kommune og har fått muntlige signaler om at vi får 100.000 kroner via frivilligmillionen, selv om vi håpet på mer. Nå har vi startet kronerulling med bruk av mCash, Vipps og arrangement på Facebook for å få de siste midlene på plass, sier Hansen.

LES OGSÅ: Fikk 170.000,- til skatepark

Bygging i juni?

Skateanlegget de skal bygge har et budsjett på 2,5 millioner kroner. IL Blåmann har gjort alt arbeid, fra prosjektering, utarbeidelse av tegninger til innhenting av tilbud, og har gjennom prosessen opparbeidet seg solid ekspertise og nettverk på området. Idrettslaget har på egen hånd skaffet til veie 86,4 prosent av finansieringen, inkludert dugnads- og egeninnsats.

– Midlene vi søker fra kommunen utgjør 13,6 prosent av det totale budsjettet.

Odd-Børge Hansen håper at de kan starte byggingen i juni. Da vil i så fall skateparken kunne stå ferdig i løpet av juli måned. Målet er å kunne bygge alt på én gang og slippe ekstrakostnader ved opp- og nedrigging.

– Dersom vi ikke får inn de siste midlene, står prosjektet i fare for å måtte utsettes til 2017, og det er noe vi håper å unngå, spesielt siden barn og unge har ventet siden 2011 på at skateparken skal bli ferdig.

LES OGSÅ: Avslår søknad om skatepark

Rene gavepakken

Når anlegget står ferdig i betong, vil det være omtrent vedlikeholdsfritt, og det vil heller ikke kreve kostnader til drift, ifølge Hansen.

– Anlegget vil være rene gavepakken til Tromsø kommune. Hvor ellers finner vi et anlegg i Tromsø som er tilrettelagt for aktivitet og trivsel for barn og unge der det ikke er påregnet kostnader til drift og vedlikehold fra kommunens side?

Brage Larsen Sollund (Ap), byråd for oppvekst, utdanning og idrett, skryter hemningsløst av dugnadsinnsatsen til skatemiljøet i Ersfjordbotn. Han sier at det ikke er viljen det står på når han ikke kan gi mer.

– Det er et veldig bra prosjekt, og jeg er imponert over engasjementet. Jeg har sagt at de kan søke om 100.000 kroner. Skateparken er bare ett av mange gode prosjekter som vil ha støtte, det skyldes ikke vond vilje, men trang økonomi, sier byråden.