Kommunen nekter å fjerne stinkbombe

Naboer har gjentatte ganger bedt kommunen om å hente fryseboksene og innholdet i dem, men til ingen nytte.

STINKBOMBE: To frysere fulle av matavfall har ligget i veikanten nedenfor Tønsvikvegen siden høsten 2015. Nå fortviler naboene.  Foto: Trond Tomassen

STINKBOMBE: Fryseren, som er fylt med matavfall, lukter ifølge naboene ganske uapetittlig.  Foto: Trond Tomassen

nyheter

SKJELNAN: Fryseboksene, som er fulle av matvarer, har ligget i grøfta på nedsiden av Tønsvikveien på Skjelnan siden høsten 2015.

– Og ting begynner å råtne relativt kjapt nå som snøen smelter og det begynner å bli varmt ute. Det lukter regelrett «mannskit» her nå, sier en mannlig nabo som ikke ønsker å stå fram med navn.

Ingen hjelp å få

Ifølge mannen har både han og flere andre naboer tatt kontakt med kommunen for å få fryseboksene og det andre søppelet som ligger helt inntil veikanten fjernet.

– Men kommunen skjuler seg bak at dette er privat eiendom, og at det dermed ikke er noe de kan gjøre. Vi har tatt saken til høyeste hold, men ingen kan tydeligvis hjelpe oss, sier han, og fortsetter:

– Hele bygda må vel begynne å stinke før noen kommer og rydder opp.

Grunneier utilgjengelig

Kommunen er forurensningsmyndighet, og kan pålegge opprydding og fjerning av avfall og brukte gjenstander på privat eiendom.

– Vi kjenner til at det er en del forsøpling på tomta, men at det var matavfall i fryserne var nytt for meg, sier miljørådgiver i Tromsø kommune, Wim Weber.

Ifølge Weber er imidlertid eieren av tomta indisponert.

– Det gjør det noe problematisk for oss, men jeg tror vi har hjemmel i miljøforskriften for å rydde opp.

Vil fjerne

Weber var selv ute og inspiserte området i forrige uke, men var da ikke klar over at det lå matavfall i fryserne.

– Noe som er nyttig informasjon for oss, sier han.

– Når kan naboene forvente at søppelet er fjernet?

– Jeg kan ikke love at det skjer øyeblikkelig, men det vil bli fjernet. Jeg skal se hvor saken ligger i løypa i morgen når jeg er tilbake på jobb.