Rismålshaugen: 24. januar holdt Skihytta søndagsåpent for første gang i år, og åpnet dermed sesongen for kaffe og bespisning for turglade tromsøværinger. Dette er andre året at Scandic Ishavshotell – som er ansvarlig for driften av Skihytta – lar ulike idrettslag i Tromsø drifte kafeen på søndagene.

– Sesongen varte i år fra 24. januar og fram til nå søndag som var. Da har vi hatt åpent hver søndag, og hele påska, forteller Daniel Forsberg, Meeting and events manager ved Scandic Ishavshotell.

Idrettslag arrangerer kafé

– Det har fungert veldig godt å la idrettslag drifte søndagskafeene, og det er noe vi tilbyr dem vederlagsfritt, opplyser han.

Skihytta driftes av Scandic Ishavshotell, men eies av Torbjørn Grimstad, samt at marka den står på eies av kommunen.

– Vi stiller med alt av utstyr, så stiller idrettslagene med mat og får gjøre så godt de kan. Det er en fantastisk inntektskilde for dem, sier Forsberg.

Hotellet tjener med andre ord ingenting på at Skihytta holdes åpent hver søndag – heller tvert imot.

– Men dette er noe vi liker å stille opp med. Det er for at det skal finnes et tilbud i Tromsø, slik at man får folk ut i marka, sier Forsberg.

Godt besøkt

Han melder om godt besøk i løpet av sesongen.

– Dette er et godt likt og besøkt tilbud. Besøket varierer jo selvsagt med tanke på vær og vind – er det styggevær er det færre folk enn om det er sol og fint som nå, sier han.

Det er ulike idrettslag som har delt på de tilgjengelige søndagene, og Scandic legger seg ikke bort i hva de tjener på tilbudet.

– Vi kommer sikkert til å videreføre dette til neste sesong, som begynner i januar, sier han.