Britt Elin blir Tromsøs mektigste

Britt Elin Steinveg har offisielt blitt tilbud stillingen som administrasjonssjef i Tromsø kommune fra og med høsten av.

FÅR MAKT: Hvis Britt Elin Steinveg takker ja til stillingen som administrasjonssjef, vil hun ha den mektigste posisjonen i kommunen.  Foto: Marius Fiskum

nyheter

RÅDHUSET: Som iTromsø avslørte i forrige uke er det Britt Elin Steinveg som har fått tilbud om stillingen som administrasjonssjef, som vil være kommunens mektigste stilling når parlamentarismen avvikles. Dette ble enstemmig vedtatt under en lukket avstemning i kommunestyret onsdag kveld.

– Hun kunne ikke være til stede her i dag selv, men hun var veldig glad for å få beskjeden, sa byrådsleder Kristin Røymo til iTromsø etter avstemningen.

Spennende jobb

Helt siden innstillingen ble klar i forrige uke har Steinveg vært klar over at hun trolig ville bli tilbudt stillingen, men hun var likevel svært lykkelig over å få nyheten offisielt over telefon onsdag kveld.

– Jeg er veldig glad. Det er en veldig spennende jobb, en av de mest spennende i landsdelen, sier Steinveg til iTromsø etter nyheten er kjent.

Hun legger ikke skjul på at hun kommer til å takke ja til stillingen.

– Man søker ikke på en slik jobb med mindre man har skikkelig lyst, så på fredag skal jeg sette meg ned med Kristin Røymo og diskutere betingelsene, forteller Steinveg. 

Kommer fra UiT

Hun kommer fra stillingen som assisterende direktør på UiT–Norges arktiske universitet i Tromsø, en stilling hun har hatt siden 2009. Hun var også direktør ved Høgskolen i Tromsø fram til fusjonen med Universitetet i Tromsø, og har i tillegg bakgrunn fra Troms fylkeskommune.

– Det blir litt rart å forlate universitetet etter å jobbet der i 20 år. Jeg blir nødt til å ta farvel med mange gode kolleger, men dette er en sjanse jeg ikke kan takke nei til, sier Steinveg til iTromsø etter nyheten er kjent.

LES OGSÅ: Disse vil bli administrasjonssjef

Får ros av Aarbakke

For øvrig har hun hatt Jarle Aarbakke som sjef tidligere, da han var rektor ved UiT, og hennes tidligere leder hadde bare varme ord å si om henne.

– Hun er en særdeles god kandidat, som jeg har god kjennskap til fra universitetet. Jeg er derfor glad på vegne av Tromsø kommune at hun er blitt tilbudt denne stillingen, konstaterer Aarbakke overfor iTromsø.

Unntatt offentlighet

Av de totalt 13 søkerne på stillingen var Steinveg én av fire som fikk søknaden sin unntatt offentlighet. Dette har skapt debatt, og Jonas Stein (V) stilte blant annet spørsmål ved hensikten bak dette under onsdagens kommunestyremøte. Ordførers svar var da at dette måtte tas opp i den lukkede forsamlingen.

– Det var denne diskusjonen som tok lengst tid, for det er et vanskelig vurderingsspørsmål. Kommunen ønsker at kandidatene skal offentliggjøres, men det kan være personlige hensyn å ta. I denne prosessen har det blitt gjort en grundig juridisk vurdering for hver person, konstaterer ordføreren.