Med Finn Arve Sørbøe som programleder skal Tromsø igjen være location for en ny, stor barne-TV-produksjon. Denne gangen er det miljøet som står i fokus, med et ønske om at barn blir mer bevisste på hvordan man kan bidra i hverdagen.

– Vi ønsker å gi barn et innblikk i hvordan de kan være med på å ta vare på kloden gjennom å påvirke de voksne. Dette kan de gjøre ved å stille spørsmål eller ved å påpeke når ting kunne vært gjort mer miljøvennlig, forteller prosjektleder Håvard Gulldahl.

Finn-Arve «arresteres»

I serien skal barna «arrestere» Finn-Arve Sørbøe når han gjør ting som ikke er miljøvennlig, ting han innrømmer han ofte gjør i hverdagen selv.

– Det kan for eksempel være å la bilen stå på tomgang, å kjøpe ny plastpose hver gang man er på butikken, eller å være sløv på kildesorteringen. Dette er jo problemstillinger jeg selv kjenner meg igjen i, sier Sørbøe.

Les også: Gikk mann av huse for å se Finn Arve uten truse

Ønsker tromsøbarn

Produksjonsteamet begynner nå jobben med å finne barn til TV-serien, og innspillingen starter allerede til høsten.

– Vi ønsker barn fra Tromsø, av rent praktiske grunner, født i 2007, 2008 eller 2009. De som synes dette er interessant kan sende inn et 30-sekunders videoklipp av seg selv. Deretter velger vi ut noen av disse som får komme på audition hos oss, forteller Gulldahl.

Her søker du!

Tas ut av skolen

Ettersom miljø er «Planetpatruljens» hovedtema må barna være forberedt på å være mye ute hvis de deltar i produksjonen. De kan også bli nødt til å tas ut av skolen til tider.

– Vi har lang erfaring med dette og samarbeider tett med foreldre og skolen for å lage et best mulig opplegg. Det går som regel veldig greit, forteller produsent Ragnhild Giæver.

«Planetpatruljen» har premiere på NRK Super til høsten, og vil trolig fortsette i flere sesonger.