Headhuntet til Stortinget

Marta Hofsøy (Ap) har fått seg sommerjobb i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Hun er et av Arbeiderpartiets fremste unge politiske talenter, ifølge Hans Kristian Amundsen.

GLEDER SEG: Marta Hofsøy ser fram til å jobbe i maktens korridorer når hun inntar Stortinget i sommer. 

nyheter

RÅDHUSET: Marta Hofsøy er som eneste nordlending en av syv unge talenter som har fått seg sommerjobb i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

– Jeg gleder meg veldig! Det er mye som skjer selv om Stortinget ikke har møter, og jeg ser fram til å lære mye og knytte kontakter. Det er ikke akkurat sånn at det er overflod av tromsøværinger i Oslo, så jeg håper og tror at jeg kan bidra med noen nordnorske perspektiver, sier hun.

Ble oppfordret

– Jeg ble oppfordret til å søke, så da gjorde jeg det – og fikk jobben. I utgangspunktet tror jeg det var ment å være et intervju, men det ble ikke noe av, sier Hofsøy.

LES OGSÅ: Denne gjengen sørger for et generasjonsskifte i tromsøpolitikken

Selv om Hofsøy nå får innpass i maktens korridorer på Løvebakken, har hun foreløpig ingen planer om å bli værende der.

– Jeg har ingen umiddelbare ambisjoner om å komme meg på Stortinget. Nå fokuserer jeg på sommerjobben og vil gripe den oppgaven jeg har foran meg på best mulig måte.

LES OGSÅ: Flere usikre på om de har jobb fra 1. juli

Får skryt

Det er Jonas Gahr Støres våpendrager og stabsleder for Arbeiderpartiets stortingsgruppe, Hans Kristian Amundsen, som har ansatt Hofsøy.

– Jeg er glad vi får Marta hit. Hun er en av de unge politikerne vi vil bli bedre kjent med her sentralt. Marta har en usedvanlig sikker vurderingsevne til å være så ung. I tillegg har hun en imponerende arbeidskapasitet og en presis formuleringsevne, sier Amundsen.

For flink til intervju

– Marta var den eneste vi var så sikker på i ansettelsesprosessen at vi ikke trengte å gjennomføre noe intervju. Hun får nå en unik erfaring, og har mange muligheter åpne. Jeg er stolt av å ha Marta med på laget, og ser fram til å la hennes jobbe med de fremste politikerne i Arbeiderpartiet, sier Amundsen.

LES OGSÅ: Feminist synes det er supert at kommunalt foretak arrangerer strippeshow