Nå fjerner også Telia roamingavgiften

Onsdag fjernet Telenor roamingavgiften i hele Europa. Nå følger Telia etter.

Nå fjerner også Telia ekstrakostnadene knyttet til å surfe i utlandet. Foto: Jan Haas / NTB scanpix 

nyheter

Fra og med i morgen, fredag, vil Telia-kunder kunne surfe, ringe og sende meldinger i EU og EØS til samme pris som hjemme.

– Vi lovte våre kunder mange gode nyheter da vi skiftet navn til Telia, og vi fortsetter å levere. Først fjernet vi roamingkostnadene i Norden og Baltikum, og nå gjør vi det samme i EU og EØS. Dermed kan de fleste av våre kunder se fram til å bruke telefonen og nettbrettet akkurat som hjemme når de er på reise eller ferie i Europa, sier Karl Fredrik Lund, direktør i Telia privat.

LES OGSÅ: Telenor fjerner roamingavgiften

Gjelder disse abonnementene

Ifølge selskapet vil alle eksisterende privatkunder med SMART-abonnementene Mini, Basis, Pluss og Total, samt nye kunder som bestiller abonnementer fra og med fredag, automatisk få tjenesten inkludert i sine abonnementer.

– Det betyr at kundene kan ringe så mye de vil, sende så mange meldinger de vil, samt bruke inkludert datamengde uten å bekymre seg om høye kostnader, skriver selskapet i ei pressemelding.

Kommer snart for bedriftskunder

Løsningen vil om kort tid også gjøres tilgjengelig for bedriftskunder.

– Vi ser fram til å tilby Roam Like Home EU og EØS som en del av produktporteføljen i nær fremtid. Roam Like Home Norden og Baltikum har gjort Telia til et naturlig valg for mange selskaper siden vi lanserte dette 1. mars. Når vi nå utvider med bruk også i EU og EØS på flere av våre abonnement, vil vi fremstå som enda mer relevante for selskaper med reisende medarbeidere. Samtidig vil også våre kunders ansatte få en enda bedre opplevelse ved å slippe restriksjoner på bruk ved private reiser. Jeg oppfordrer våre bedriftskunder til å vurdere hvilke abonnement og tjenester som passer deres bedrift best i forhold til reisemønster når vi kommer med ny produktportefølje, sier Kristian Renaas, direktør i Telia Bedrift.