Kvaløyforbindelsen

Regjeringa beskylder Kristin Røymo for blank løgn

Beskyldningene har haglet i debatten om trasé for Kvaløyforbindelsen. Nå kaster regjeringa seg med i runddansen.

ANKLAGES: Røymo er i hardt vær etter hun snudde i saken om Kvaløyforbindelsen. 

IKKE BLID: Til tross for smilende bilde er statssekretær Amund Drønen Ringdal lite fornøyd med måten byrådet har håndtert saken om Kvaløyforbindelsen. FOTO: Paul Paiewonsky/FKD 

nyheter

Det var etter et møte i samferdselsdepartementet at Arbeiderpartiet skiftet standpunkt i hvilken trasé de ønsket for Kvaløyforbindelsen. Det førte til flertall for Selnes-alternativet, under onsdagens kommunestyremøte. I et krast leserinnlegg skrevet av statssekretær i Samferdselsdepartementet Amund Drønen Ringdal (H) beskylder han byrådslederen for å lyve om hva som skjedde på møtet.

– Ikke riktig

– Det er ikke riktig at Samferdselsdepartementet har gitt «signaler» til byrådet i Tromsø om at de bør velge bort Håkøya. Jeg vet ikke hvorfor byrådsleder i media følge behov for å gi Samferdselsdepartementet ansvaret for at Arbeiderpartiet endrer standpunkt, men fakta i saken støtter ikke hennes forklaring, skriver Ringdal.

Omstridt møte

Det omstridte møtet har allerede ført til beskyldninger og misnøye fra opposisjonen. Tidligere byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) etterlyste under onsdagens kommunestyremøte et referat fra møtet med samferdselsdepartementet, uten at det ble fremlagt. Anni Skogman (Frp) har også vært ute og anklaget Røymo for løgn i saken, og hun får nå støtte fra regjeringa.

Politisk spill

– Jeg synes derfor det er trist at møtet i Samferdselsdepartementet nå fremstår som et nøye regissert spill fra byrådet i Tromsøs side for å legitimere en endring av standpunkt og hvor «oslomakta» skulle ta ansvaret, skriver Ringdal i innlegget hvor han hudfletter Røymo.

Kristin Røymo har ikke vært tilgjengelig for kommentar til iTromsø fredag morgen.

Nekter for løgn

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, var også til stede i møtet med Ringdal.

Hun mener at Ap-politikerne har sitt på det tørre, og at man ikke kan beskyldes for løgn.

- Vi har hele tiden sagt det samme som Ringdal, at staten ikke har hatt et foretrukket alternativ, sier hun til iTromsø.

- Det kan man ettergå gjennom å lese alt vi har sagt til media og det vi sa i kommunestyret, fortsetter hun.

Hun er like klar på at det som blir sagt om bymiljøavtaler er forankret i virkeligheten.

- Vi har sågar fått skriftlig beskjed fra fagfolkene i departementet om at prinsippene for tildeling ikke skal endres. Om Ringdal har en annen mening - at de skal endres - da må vi og de andre storbyene få beskjed om det så raskt som mulig, for det endrer forutsetningene helt, avslutter hun.

Kristin Røymo har ved tre anledninger fått muligheter til å svare på beskyldningene fra regjeringen. Først ga hennes medierådgiver Stein S. Fredriksen beskjed om at hun ville komme med en kronikk om Selnes-saken. Senere kom det kontrabeskjed fra ordførerens rådgiver Katarina Goldfain Johnsen om at Røymo likevel ikke ønsket å kommentere denne saken.