TELEGRAFBUKTA: Bysbarn rister på hodet og turistene leter fortvilt når de skal ta Nobile-monumentet nærmere i øyesyn. Årsaken er vegetasjonen i området – kratt og høye trær. Det gjør at attraksjonen knapt er synlig fra Kvaløyveien.

Har en plan

Fagleder i Bydrift, Jan Kåre Larsen, sier at han har en plan for området rundt monumentet som ble reist etter den italienske luftfartsingeniøren og polfareren Umberto Nobile. Han var mest kjent for sine ekspedisjoner med luftskip – deriblant med «Norge» som var det første som fløy over Nordpolen.

Har kuttet

– Det er bare ett par år siden arealet rundt ble rustet opp. Da fikk også monumentet er oppgradering – blant annet ny skrift.

– Likevel må jeg erkjenne at vi på nytt må ta motorsagen fatt. Men det er ikke bare å starte opp. Trærne rundt er en del av helhetsinntrykket. Derfor må det planlegging til før vi går i gang.

Skjer i sommer

Larsen lover at monumentet igjen skal bli godt synlig før turistsesongen starter. Da skal det tynnes i krattet – med varsomhet, sier han.

Fagleder for vei og park, Håkon Gjertsen, er enig i at Nobile-monumentet skal fram i dagen:

Måseskitt

– Men det er dessverre ikke bare det som må gjøres noe med. De fleste monumentene, statuene og bystene rundt om i byen bærer preg av dårlig vedlikehold. I tillegg til vegetasjon, er mange tilgriset av måseskitt.

– Årsaken er pengemangel. Det koster å gjøre jobben – faktisk ett par ganger årlig, konstaterer Gjertsen.

ORDNER: Fagsjef Jan Kåre Larsen lover å ta motorsaken fatt for å ordne opp.
FLERE: Fagsjef Håkon Gjertsen erkjenner at de fleste statuene, monumentene og bystene i byen trenger en ansiktsløftning. Foto: Trondar Lien