Tidenes varmeste aprildag

Smekkfulle uteserveringer og hundrevis av personer på plenen og i solveggene i byens parker. Aldri har det vært så varmt i Tromsø i april.

Det har vært varmerekord i Tromsø i dag og vi har tatt turen til sentrum for å spørre tromsøværingene om hvor mange grader som skal til for at shorts og bikini kommer på.

VARMT: Silje Kristin Eilertsen (til venstre) koser seg i solen sammen med venninnene Frida Mortensen og Berit Nordeng Hoel. 

KYSTVARME: Guro Strand (til venstre) og Helle Marie Nilsen ventet på ledig bord på Kystens hus på fredag ettermiddag. 

nyheter

SENTRUM: I dag – 29. april 2016 – satte Tromsø ny varmerekord med 16,6 grader. Det er en hel grad varmere enn den gamle rekorden fra 2002.

– Det har ligget an til rekordtemperatur i noen dager nå, så vi er ikke overrasket, sier Rune Skoglund ved Meteorologisk institutt.

Og det virker ikke som vi skal legge bort solbrillene riktig ennå. Varselet for de neste dagene er minst like godt.

– Det vil sikkert ligge på rundt 14–15 grader, og er vi riktig heldige, vil lørdagens temperaturer komme opp i den temperaturen vi hadde på fredag, sier meteorologen.

– Fantastisk vær

Og man merker når det er godt vær i Tromsø. Fredag var det ikke ett eneste bord ledig, verken på Skarven, Solid, Kaffebønna eller Kystens hus, som nå har fått uteservering. Nede på kaia fant vi to stykker som satt og ventet på et ledig bord.

– Det er rundt 15 grader her, men det må være opp mot 20 grader hvis jeg skal ta på meg shorts, sier Helle Marie Nilsen (31), som dristet seg med kortarmet skjorte i den friske brisen fra havet.

– Men det er jo ganske varmt her i solen. Jeg fryser ikke, selv om det er et lite vinddrag i luften, sier venninnen Guro Strand (30).

– Dette er definitivt det varmeste jeg har opplevd i april, sier Nilsen.

LES OGSÅ: I dag er det snøfritt, men for 19 år siden så det slik ut

Solveggvarmen

I Kirkeparken var det også folksomt, men tre venninner var smarte nok til å skjule seg fra det lille vinddraget på ettermiddagen.

– Det er mye mer enn 14 grader her nå! Det må det være, sier Berit Nordeng Hoel (38).

LES OGSÅ: Vårvarmen gir økt skredfare

Hun var snar med å kaste både jakken og genseren da solen meldte sin ankomst. Venninnene var like ivrige, men mener det skal litt varmere vær til for at de tyr til shorts eller bikini.

– Været er jo helt fantastisk nå! Men det skal litt til før jeg dropper toppen. Da måtte det vært 35 grader. Nå beholder jeg klærne på, sier Frida Mortensen (32).

Varmerekorden for mai er for øvrig 26,6 grader.

– Den typen temperatur kommer gjerne helt mot slutten av måneden, sier Skoglund.