«Med løgn og bedrag skal Høyre rive ned Tromsø»

Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe går langt over streken i sin karakteristikk av Arbeiderpartiet i sitt innlegg om Kvaløyforbindelsen.

Jarle Heitmann 

nyheter

Med løgn og bedrag skal Høyre bygge sin historie er min nådeløse vurdering av Tromsø Høyre.

Jeg reagerer sterkt på at Høyres gruppeleder i Tromsø, Erlend Svardal Bøe, og statssekretæren i Samferdselsdepartementet, Amund Drønen Ringdal, velger å spre løgn om hva vår byrådsleder Kristin Røymo har sagt i saken.

Byrådslederen har hele tiden vært klar på at Tromsø kommunestyre kunne velge Håkøya som en forbindelse til Kvaløya, og fortsatt kunne arbeide for at det kunne løses innenfor rammene av en bymiljøavtale. Poenget er at det samtidig ble presisert at det ble ingen endring av prinsippene for inngåelse av en bymiljøavtaler. De indikatorene Statens vegvesen har jobbet med, ligger fast.

LES: Erlend Svardal Bøes kronikk her

Det er på det grunnlaget byrådslederen og Arbeiderpartiet har basert vårt standpunkt. At det ikke ligger an til endringer i prinsippene for inngåelse av bymiljøavtaler. Byrådslederen har ikke feilinformert.

Røymo og Tromsø Arbeiderparti har på åpent grunnlag gjort vår vurdering. Det som foregår nå er et ledd i et skittent politisk spill om forfalskning av historie. Det dreier seg om at Høyre i nok et prosjekt står i fare for å snuble bort mulighetene for å bygge Tromsø.

Vi så det i saken om E8 Ramfjord. Her kunne veien nå stått ferdig om ikke Høyre/Frp vinglet seg tilbake til en østre trasé. Nå er veien utsatt langt inn i fremtiden. Skal vi virkelig gamble på at Kvaløya-forbindelsen blir offer for det samme?

Arbeiderpartiet er ikke villig til å ta den sjansen. Men det er åpenbart Høyre.