Strømbrudd på Kvaløya

Store deler av Kvaløya er mørklagt.
nyheter

Det er strømbudd på Kvaløya melder flere av iTromsøs lesere.

Troms Kraft har så langt ikke opplyst noe på sin nettside om årsaken.

Like etter klokken 23.00 kunne kommunikasjonssjef i Troms Kraft, Lena Glosemeyer Fangel, opplyse om at strømmen gikk klokken 22.35.

- Det er et ganske stort område uten strøm nå. Det er flere tusen husstander uten strøm. Vi vet ikke hva som er feilen, men sannsynligvis er det en feil på en eller begge av de to trafoene som forsyner store deler av Kvaløya med strøm, sier Glosemeyer Fangel.

Montører sendt

Troms Kraft har nå sendt montører på vei for å sjekke feilen. Brannvesenet er også blitt varslet.

- Vi må først finne ut hva feilen er, så vi vet ikke hvor lenge strømbruddet vil vare. Vi får heller ikke koblet om, sier kommunikasjonssjefen.

Ifølge Fangel er området fra Kvaløysletta og ut til Ringvassøya rammet.

- Men de er forsynt med strøm fra Simavika og nordover.

Områdene på Storelva, Slettaelva, Kvaløysletta, Åslandfeltet, Kaldfjord, Ersfjord, Håkøya og ut til Håkøybotn er også rammet.

- Fra Ryaforbindelsen og sørover er de forsynt med strøm. I korte trekk er de rammet fra Kvaløya fram til Ringvassøya og til Ryaforbindelsen andre vei, sier hun.

Røykutvikling

Klokken 23.50 ringte Glosemeyer Fangel tilbake med siste oppdatering.

- Status nå er at våre folk og brannveseneret har kommet fram til Trafo-stasjonen på Kvaløya. Det har vært røykutvikling, så det vil nok ta litt tid. Jeg ser ikke bort fra at strømbruddet vil vare til utover natta, sier Glosemeyer Fangel.

Som naturlig nok synes situasjonen er beklagelig.

- Men slikt skjer. Det forekommer feil på strømnettet. Vanligvis vet vi nokså klart hvor lenge et slikt størmbudd vil vare, om det vil ta en time eller to, men det eneste vi vet nå, er at dette kan ta litt tid, sier hun.