Hurtigbåtmannskap dømt til fengsel

Hurtigbåtskipper Roar Lorentsen (52), samt matros (35) og styrmann (27) er dømt til fengsel for å ha forsøkt å kjøre i beruset tilstand.

Det var i juli 2014 at hurtigbåten fra Harstad til Tromsø måtte stoppes fordi flere av mannskapet var beruset.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

STO FREM: Hurtigbåtkaptein Roar Lorentsen (52) stod frem med sin historie. Nå er han dømt til 45 dagers fengsel. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Mandag ettermiddag kom dommen fra rettssaken mot de tre Boreal-ansatte som ble tatt for å forsøke å kjøre hurtigbåten «Kistefjell» fra Harstad til Tromsø i beruset tilstand.

Kapteinen, Roar Lorentsen (52), som tidligere har stått fram i iTromsø med sin historie, dømmes til 45 dagers fengsel. 20 av disse dagene gjøres betinget med en prøvetid på to år.

LES OGSÅ: - Jeg står for tabben jeg gjorde

Matrosen (35) ble dømt til 30 dagers fengsel, hvor av 15 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Styrmannen (27) ble dømt til 45 dagers fengsel, hvor av 20 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Ingen av de tre er fradømt retten til å føre båt, men samtlige må betale staten 3000 kroner i saksomkostninger.

Var på restaurant

Ifølge egne forklaringer hadde de tre personene vært ute kvelden før og spist middag. Der hadde de drukket to glass vin til maten, før de var innom to andre utesteder der det ble tatt en drink på hvert sted. Under blodprøvene hadde Lorentsen en promille på 0,45, matrosen en promille på 1,03 og styrmannen en promille på 0,97. Lovlig grense er 0,2.

Alle tre har i etterkant av hendelsen mistet jobben hos Boreal, men daglig leder Per Hansen har ikke uttalt seg i saken. Det har derimot kapteinen Lorentsen, som har kritisert selskapets håndtering av saken.

LES OGSÅ: Hurtigbåt-ansatte fikk sparken

Ikke trodd av retten

I tingretten forklarte Lorentsen at de hadde intensjoner om å kansellere avgangen, men at dette måtte gjøres ombord i båten. Denne forklaringen har ikke retten satt sin lit til, og de uttaler i dommen at det ikke er noen holdepunkter som tilsier at dette skal ha vært tilfelle.

Retten mener også at forklaringen rundt alkoholinntaket dagen før ikke fremstår som troverdig.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter