KROKEN: I det nordøstre hjørnet kan man finne restene etter en gammel revefarm. I sørvestre hjørnet står det en byggebrakke omgitt av meterhøyt orekratt. Resten av kirketomta ser ut som om kongstanken er å holde folk unna.

Dette skal imidlertid endres allerede i sommer når kommunen og Kirkelig fellesråd går i gang med oppgradering av det som skal bli en helt ny bydelspark.

Skrapt sammen penger

– Vi har sammen med kommunen skrapt i hop 200.000 kroner som vi nå skal bruke til belysning, benker og bord, etablering av en akebakke – og til opprydding og planering av området, forteller kirkeverge Nils Opsahl til iTromsø.

– I dag er området veldig lite tilgjengelig og det er ikke spesielt trivelig der. Om vi får fjernet gammelt avfall og renset opp i vegetasjonen vil det kunne bli et fint område for hele bydelen, sier kirkevergen.

Les også: Revymammaen i Kroken ble hedret

Dugnad om to uker

Han håper at en bydelspark som er tilrettelagt for aktiviteter vil kunne aktivisere nærmiljøet.

– Forhåpentlig vil det bli et område som vil bli brukt av både unge og gamle – vinter som sommer, sier han.

Og arbeidet skal som sagt starte allerede i sommer.

– Vi starter med en dugnad den 19. mai der jeg vil invitere befolkningen i nabolaget til å delta. Jeg håper så mange som mulig kan tenke seg å stille for å rydde og tynne ut kratt og skog, sier Opsahl.

Les også: 10 tegn på at du er fra Kroken

Del av større prosjekt

En oppgradering av området rundt kirka har lenge stått på ønskelista til Kirkelig fellesråd og kommunen.

Blant annet har man sett for seg en aktivitetspark med blant annet faste treningsapparater, stier og løyper, samt støyskjerming og ny beplantning.

Dette er imidlertid noe som ligger langt inn i fremtiden.

– Kommunen har hatt et prosjekt gående i noen år nå, men det har et totalbudsjett på over ti millioner kroner. Det vi gjør nå er å starte med det aller enkleste og banale – helt enkelt for å få satt i gang, sier Opsahl.