Politiets tålmodighet er tynnslitt: - Russen må skjerpe seg

Politiet har allerede fått nok av russens sprell.

  Foto: Tor Farstad

nyheter

Troms politidistrikt varsler anmeldelser og bøter dersom ikke årets russekull skjerper seg.

– I løpet av helgen har vi hatt rundt 30 oppdrag som utelukkende knytter seg til russen, sier Lars Meland, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Oppdragene dreier seg i all hovedsak om støy, berusede personer og skadeverk.

Måtte dempes

Også i natt har russen holdt politiet i aktivitet.

Rundt klokken 01.00 ble Templarheimen tømt for russ etter klager fra naboer som ikke fikk sove. En time senere fikk politiet en rekke meldinger fra naboer rundt Mandelasletta som klaget på støy.

– I løpet av natten har vi vært ute og bortvist russ fra Mandelasletta, Tromsøhallen og Fr. Nansen plass. Vi fikk en god del klager fra folk som ikke fikk sove.

Meland vet ikke nøyaktig hvor mange russ politiet har i kontakt med i løpet av helgen, men er tydelig på at det dreier seg om mange.

– Man kan trygt si at årets russ er av det høylytte slaget, sier operasjonslederen.

Har fått beskjed

Meland forteller at russen har fått klar beskjed om at de ikke har anledning til å bråke og spille høy musikk i områder hvor de kan plage andre.

– Hvis de skal spille musikk på natta må de gjøre det et sted der ingen blir forstyrret. Det er russen også fullstendig klar over, sier Meland.

Mange meldinger

Både politiet og tromsøfolk har allerede fått nok av årets russ, og Meland varsler at russen kan pådra seg både anmeldelser og bøter.

– I helgen har det rett og slett vært i overkant mange meldinger på russen, og de har holdt det gående selv om vi har bedt de om å flytte seg.

Han advarer ungdommene mot å fortsette i samme spor.

– Det har blitt en del anmeldelser i løpet av helgen, og det kommer til å bli flere. Russen bør passe seg fremover, sier Meland, som har en klar oppfordring til årets russekull.

–Skjerp dere!