Vil bevilge over en halv million kroner til hanen

Nå er Marit Bockelies hane ett skritt nærmere å pryde veggen på Gyllenborg skole.

SMIL OM MUNNEN: Byrådet, her ved byrådsleder Kristin Røymo og finansbyråd Jens Ingvald Olsen, var tydelig fornøyd da det ble enstemmig vedtatt å gå for å bevilge inntil 600.000 kroner til mosaikkunstverket «Hanen».   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

OVERRASKET: Marit Bockelie ble svært overrasket av vedtaket til byrådet. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

RÅDHUSET: Mandag behandlet byrådet innstilling til vedtak som omhandlet bevilgning til ferdigstilling av gigantmosaikken «Hanen».

Byrådet vil bevilge inntil 600.000 kroner til fullføring av prosjektet. Det var tydelig munter stemning blant byrådene da innstillingen ble enstemmig vedtatt.

– Den hanen skal opp, slo byrådsleder Kristin Røymo fast.

LES OGSÅ: Ukultur blant kulturbemidlerne

Vil legge til rette

Ferdigstillingen av kunstverket skal finansieres gjennom omdisponering av ubrukt bevilgning fra 2016. Tilbakeføring av midler til dette prosjektet gjøres i kommende budsjett og økonomiplan, står det i innstillingen.

– Vi skal legge til rette for å ferdigstille prosjektet. Det skal blant annet settes opp stillas, og verket skal lyssettes. Det er mangel på erfaring av å behandle et såpass stort kunstverk, men vi tar i bruk virkemidlene som det er behov for, sier Røymo.

– Summen for kunstverket blir nå på over en million kroner. Det er et stort kunstverk, men også et stort økonomisk, sier finansbyråd Jens Ingvald Olsen.

LES OGSÅ: «Hanen» på Gyllenborg: for eller mot?

Bockelie har tidligere fått 500.000 kroner fra en anonym sponsor, og kommunen har stilt med arbeidslokaler på Strandveien.

– Storartet

Kunstverket skal være på plass på den sørlige veggen av Gyllenborg skole i løpet av våren.

Nyheten overrasker kunstneren selv.

– Du store tid! Dette var mye penger, var Bockelies første reaksjon å nyheten.

Det var i mars at kommunen ga avslag på å føre opp kunstverket på Gyllenborg. Dette ble blant annet begrunnet med at Gyllenborg har «en sterk verneverdig betydning som kulturminne», og at «utsmykking av byggets fasade må skje med respekt for byggets historie og arkitektur». Det at nå byrådet vil bevilge midler for å ferdigstille prosjektet blir tatt godt imot av Bockelie.

– Det kom som en overraskelse, men det er storartet, sier hun.

– Jeg er også veldig glad for at de vil lyssette kunstverket. Uten dette, hadde kunstverket stått der som en stor hemmelighet hele vinteren, legger hun til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter