Vil ha folks hjelp til å gjøre Tromsø til en bedre sykkelby

Tirsdag inviterer Venstre til idédugnad for å finne ut hvordan Tromsø kan bli en bedre by for myke trafikanter.

Morten Skandfer (V). Foto: Christer Pedersen 

nyheter

Venstre, Naturvernforbundet og Sykkelbyen Tromsø vil se på hvordan det kan bli bedre for syklister og gående i byen, og i den anledning arrangerer de folkemøte på rådhuset.

Morten Skandfer (V) forteller at de vil bruke anledningen til å se fremover, til da en ny Kvaløyforbindelse er planlagt.

– Bølgene har ikke lagt seg etter beslutningen om den nye Kvaløyforbindelsen, og vi ønsker å jobbe for at forbindelsen blir noe nytt og bra for både gående og syklende, sier han.

Les også: Kommunen går for Selnes-alternativet til Kvaløya

Men det er ikke bare det de vil ta opp på møtet. Det er flere planer for trafikk-Tromsø, og de vil diskutere ideer for å bedre forholdene for myke trafikanter.

– Vi vil belyse hva som er utfordrende og hva som trengs for å få til en grønnere trafikkutvikling.

Skandfer forteller at Venstre har noen ideer klare som de vil presentere på møtet.

– For eksempel har vi en idé om en sykkeltrasé fra Storskogen til universitetet som skal gå gjennom Doktordalen. Vi tror det er den type tilrettelegging som må til.

Les også: Aksjonerer mot sykkelfeller

Og det er ikke for ingenting at møtet arrangeres. Sakene de kommer fram til vil tas videre, forsikrer Skandfer om.

– Ut av det hele kommer det et initiativ vi kan fremme for kommunestyret, og forhåpentlig sikre en bred forankring for å få det gjennomført.

Møtet arrangeres tirsdag klokken 18 på rådhuset.

– Venstre er arrangør, men møtet er åpent for alle, legger Skandfer til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter