TROMSØ/OSLO: – Det er skikkelig bra, og spesielt det at vi hevder oss så til de grader, sier en oppglødd Kurt Mydland like før klokken 20 tirsdag kveld. Da har Mydland akkurat mottatt hederspris og fire gull i norgesmesterskapet i kjøttprodukter i Oslo.

Norgesmestere

Hedersprisen tildeles de i bransjen som har utmerket seg godt med gode produkter, forteller han.

– Jørn Hoel var her for å overrekke prisen. Jeg har ikke fått summet meg skikkelig ennå, og er på en sky akkurat nå, legger Kurt Mydland over telefonen.

Ikke lenge etter får iTromsø en sms fra ham om at bedriften attpåtil har blitt kåret til Norges beste spekekjøttprodusent.

Gull til tre Tromsø-bedrifter

Familiebedriften, som ble etablert i Tromsø i 1920, fikk i tillegg gullmedaljer for sitt fenalår, Umberto spekeskinke, varmrøkt bacon og topptursnack.

– Det er ni ulike kategorier av produkter, og vi har fått gull i fire av dem. Det betyr at vi har oppnådd en viss poengsum, men det er flere som kan få gull i samme kategori, sier Mydland, som er daglig leder i bedriften.

Han legger til at også Tromsø-bedriftene Solberg Pettersen og Aron Mat har mottatt gullmedaljer under tirsdagens kåringsarrangement.