Har laget 10 «toppturer» for sykkel

Fremtiden i våre hender ønsker at flere kombinerer friluftsliv og sykkel, og har nå laget ti sykkelturer i Tromsø-området.

PÅ SYKKELTUR: Svein Gunnar Karlstrøm har laget en detaljert oversikt over ti anbefalte sykkelturer i Tromsø-området. Foto: Kjetil Vik 

nyheter

 – De ti turene vi har beskrevet er både for de litt spreke og de litt mindre spreke. Det skal være et lavterskeltilbud for unge og gamle, og er også myntet på dem som ikke er så kjent i Tromsø, sier Svein Gunnar Karlstrøm, leder for Framtiden i våre henders Tromsø-kontor.

Turbeskrivelser

Han mener alt ligger til rette for å finne fram sykkelen og bruke mulighetene som finnes rundt Tromsø. Sykkelturene inkluderer alt fra lysløypa på Tromsøya (6,2 kilometer) og Tromsøya rundt (25 kilometer) til Tromsø-Straumsbukta-Brensholmen-Kattfjordeiet-Tromsø (120 kilometer).

– Ti på topp er populært og det kan for eksempel kombineres med sykkeltur til Kvaløysletta hvor man kan parkere sykkelen og fortsette til fots. Det er fint å kunne kombinere sykling med å gå turer i marka, og dersom man ikke er så sprek kan man bruke elsykkel.

Karlstrøm har laget et hefte hvor alle sykkelturene er nøye beskrevet. Turene er også vist på kart, severdigheter underveis er også omtalt. En anbefaling for hver tur hører også med, for eksempel om det kan være lurt med overnatting underveis på grunn av turens lengde.

LES OGSÅ: Slik skal flere fristes til å bruke sykkelen

Personlig favoritt

Karlstrøm går god for alle turene etter å ha prøvesyklet samtlige selv. Han kan love flotte naturopplevelser, med fin natur, fjell og fjord på samtlige av turene.

–Turene er en fin måte å komme seg ut på, og er samtidig fin trening.

LES OGSÅ: Vil ha folks hjelp til å gjøre Tromsø til en bedre sykkelby

Karlstrøm anbefaler å ta sykkelturene i helgene, når det er mindre trafikk. Dersom han skal plukke ut spesielt én av turene, vil han anbefale tur 9 – Tromsø-Skulsfjord-Kvaløyvågen-Tromsø. Det er en rundtur på 55 kilometer.

– Det er min personlige favoritt. Turen er veldig variert. Den er ganske krevende opp Finnvikdalen, med mye stigning, men så går det ned til Skulsfjord på andre siden. Det som mange ikke vet er at det går en vei fra Skulsfjord til Kvaløyvågen. Bare et lite parti er litt ufremkommelige, men det er bare å leie sykkelen akkurat der. Man får en veldig fin rundtur, sier Svein Gunnar Karlstrøm.

De anbefalte sykkelturene er også tilgjengelige på nettsidene til Sykkelbyen Tromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter