Onsdag inviterte årets russ både store og små til et alkoholfritt treff i båthavna i Tromsdalen. Her kunne alle som ønsket få russekort, prøvesitte russebiler eller gi ris og ros til avgangselevene.

– Det beste er russekortene

Og arrangementet ble godt mottatt av de yngste som hadde møtt opp.

– Det er veldig fint. Det beste med dette er russekortene, sier Emma Kvikne Eliassen (5), som får støtte av storebror.

– Det er fint at det er mange russ. Jeg har funnet en favorittbil. Der kunne man klatre opp fremme og legge seg i ei seng, sier Joakim Kvikne Eliassen.

Og det var ikke bare de to som hadde et stort smil om munnen på arrangementet.

– Dette var helt toppers, sier Astrid Linnea Røthe (7), som har fylte en hel plastpose med russekort.

– Dette er veldig stas for ungene, og et fint initiativ av russen. Det virker som at russen også syns det er artig, sier mor til Astrid Linnea, Kirstin Janssen.

Stig Normann hadde med seg sine to barn, Mathias (8) og Madelen (2). Han forteller at dette var noe de to minste hadde sett fram til en stund.

– De maste lenge om å få lov til å dra hit. Det er veldig bra at de kan få komme hit og hilse på russen, sier Normann.

– Barnas store helter

Anita Hermansen, politioverbetjent og leder for politiets ungdomsgruppe/U18, hadde selv tatt turen til båthavna i Tromsdalen sammen med barna.

– Jeg har en niåring og elleveåring med meg, og de var ute av bilen før jeg rakk å parkere. Dette er de store heltene for barn i denne aldersgruppa, sier hun til iTromsø.

Hun synes det er flott at russen inviterer byens befolkning til å hilse på dem, og anslår at omtrent 20 russebiler og ett par hundre barn var å finne i båthavna etter klokken 18 onsdag ettermiddag.

– Det spilles Marcus og Martinus over høyttalerne og det er veldig god stemning her. Dette er et artig initiativ fra russen. Jeg er overrasket over hvor mange som har møtt opp her. Både russen og byens barn har fått foreldrene sine hit, sier Anita Hermansen fornøyd.

Vil glede barna

Katarina Haugen (17) og Ingrid Aslaksen (18) var to av russene som stilte opp. De er begge overrasket over hvor mange personer som faktisk møtte opp.

– Vi hadde aldri trodd at det skulle komme så mange. Grunnen til at vi ville være med var for å glede ungene. Vi syns det er et veldig fint tiltak, sier Haugen.

– Vi har hatt mange unger på besøk i bilen. Der har vi har tilbudt godteri og ballonger, legger Aslaksen til.

De er begge litt skuffet over starten årets russekull har fått i media.

– Vi håper at dette kan rette opp inntrykket litt, sier de to.