– Vi inviterer hvem som helst, både barn og voksne, til å møte oss slik at de kan få se russebilene og treffe oss, sier russepresident Fredrik Mydland.

Han legger til at russen har kjøpt inn saft og at arrangementet, som foregår i båthavna i Tromsdalen mellom klokken 18.00-20.00, er helt alkoholfritt. Han understreker at ingen russ vil være beruset under treffet.

Bli kjent

Ifølge Mydland er det første gang russen inviterer byens innbyggere til å møte dem på denne måten.

– Det har aldri vært gjort i Tromsø tidligere. Vi hadde lyst til å gjøre noe hyggelig og gi folk sjansen til å bli kjent med russen. Vi gjør det mest for barna sin del, slik at de kan komme og få sitte i russebilene. Og så er det jo et fint sted å få samlet russekort for barna, sier russepresidenten, som er opptatt av at russen i Tromsø også skal vise seg fra sin gode side.

Gi ros og ris

Russebilene Grabbarna og Alcoholetics er blant bilene som stiller i båthavna onsdag ettermiddag. De to russegjengene forteller at det har vært god respons fra russen hva gjelder arrangementet.

– Det virker som om mange er interesserte i å komme, til tross for at det er fotballkamp mellom TUIL og TIL på samme tidspunkt, sier Mydland.

Til sammen er det over 50 russebiler i Tromsø, og russepresidenten regner med at i hvert fall ti av bilene blir å treffe i båthavna onsdag.

– Da kan folk snakke med oss hvis de vil, og de voksne kan gi oss både ros og ris hvis de ønsker det, sier Mydland.