I år har politiet større fokus når det kommer til antall reaksjoner i trafikkontroller. Målet som er satt er at seks prosent av de kontrollerte skal ende i en reaksjon. Politiet varslet i januar at skulle ha mer målrettet kontroller når det kommer til sted og tid. Så langt kan det se ut til at dette har gitt resultater.

– Ganske stor økning

I løpet av årets første kvartal har politiet kontrollert totalt 3.930 biler i Tromsø. Dette tallet var på 2.858 biler på samme tid i fjor.

– Det er en ganske stor økning, men det er viktig å understreke at det var relativt lav aktivitet i begynnelsen av 2015. Det tok seg kraftig opp utover året og jevnet seg ut, forklarer Hans Martin Moen, leder for ordensseksjonen i politiet.

Fornøyd

I tillegg til en økning i antall kontrollerte biler, så er det også en klar økning når det kommer til reaksjoner. Hittil i år har 48 personer blitt anmeldt. På samme tid i fjor var tallet på 27. Antall forelegg som politiet har skrevet ut hittil i år er 213, mot 57 i fjor. Antall gebyrer hittil i år er på 41, mot 14 i 2015.

– Vi har vært mer på veien i år, og det har vært større fokus på dette. Reaksjonsprosenten vår ligger nå på 7,79 prosent. I fjor var den på 3,43 prosent på samme tid, forteller Moen.

Alle tall Moen referer til gjelder for politistasjonen i Tromsø.

– Vi er fornøyd med tallene vi har nå. Vi ligger godt an på både antall kontrollerte og reaksjoner. Arbeidet som blir gjort av ordensseksjonen er bra, sier han.

Antall alvorlige ulykker skal ned

Han forklarer at politiet i år er mer bevisst på hvem de stopper i kontrollene.

– Reaksjonsprosenten er nytt for i år, og det kommer fra sentralt hold. Det overordnede målet her er å få ned antall alvorlige ulykker, sier han.

FORNØYD: Hans Martin Moen, leder for ordensseksjonen i politiet, er godt fornøyd med de foreløpige tallene. Foto: Ronald Johansen