Vilde (8) klippet av seg håret – nå doneres det bort

Etter at Vilde Ballovarre (8) hadde sett et innslag på TV, var hun fast bestemt på hva hun ville gjøre med håret sitt.
nyheter

Onsdag tok pappa Jon Ballovarre med seg sin datter Vilde (8) på Pyramiden. På listen over ærender sto en hårklipp for Vilde, som før besøket hos frisøren hadde hår helt ned til korsryggen.

1,2 meter med hår

Hun var fast bestemt på at håret skulle bort før sommerferien, men ingenting av det bortklipte håret skulle gå til spille. De lange lokkene til åtteåringen skulle nemlig doneres vekk.

– Jeg fikk ideen da jeg så et program på NRK Super, sier en litt sjenert åtteåring, som akkurat hadde latt lokkene falle.

Vilde donerte fire ganger 30 centimeter hår, noe som til sammen utgjør over 1,2 meter med hår. Dette går til Apollo hårsenter som blant annet utarbeider parykker til personer som er rammet av kreft.

– Jeg er kjempestolt. Hun er jo bare åtte år. Det er kjempefint å kunne hjelpe andre, sier Jon.

– Tøft gjort

Guro Andreasen, frisør ved MM-salong, var personen som klippet håret til Vilde. Hun forklarer at det ikke er ofte at folk kommer med et ønske om å donere bort håret.

– Det har blitt mer av det i det siste, men det er første gang jeg har opplevd det. Det er utrolig tøft gjort av en 8-åring. Jeg tror ikke jeg hadde turt det, sier hun.