Nærmer seg byggestart

Godkjente planene om 470 nye boliger

Onsdag godkjente byrådet planene til Bonord om å bygge 470 boliger og barnehage i øvre Kroken.

LAGER NY VEI: Det skal bygges en ny vei opp fra snuplassen i Malmveien og vil være rundt en kilometer lang.  Foto: ILLUSTRASJON: Asplan Viak

nyheter

I boligplanen åpner Bonord for etablering av inntil 470 boenheter, samt en barnehage. Det legges til rette for en blandet bygningsstruktur med både terrassehus, lavblokker og kjedehus.

– Dette er et prosjekt vi har holdt på med lenge nå. Det er snakk om 470 boliger som vi ønsker å bygge på oversiden av Malmveien i øvre Kroken. En barnehage ligger også som en del av reguleringsplanen, sier administrerende direktør i Bonord, Svein Dalsbø, til iTromsø.

Saken fortsetter under bildet

FORSKJELLIGE BOLIGTYPER: Øvre Kroken skal ligge over Malmveien og bestå av både blokker, terrassehus, kjedehus og rekkehus. Illustrasjon: Asplan Viak  Foto: ILLUSTRASJON: Asplan Viak

 

Ikke overrasket

Han forteller videre at dette er et stort prosjekt som Bonord har planer om å bruke tid på.

– Det blir både rekkehus og blokk der. Det er et fantastisk område som er vestvendt med god utsikt. Det er et veldig godt prosjekt, sier Dalsbø.

Området på oversiden av Malmveien, hvor boligene planlegges, er 166 mål stort. Det er planlagt en ny vei opp fra snuplassen, som vil være rundt en kilometer lang.

Omtrent en tredjedel av boligene i prosjektet vil bli rekkehus, og to tredjedeler av boligene i blokk, ifølge direktøren.

Han er ikke overrasket over at byrådet i Tromsø kommune nå har gitt klarsignal for boligplanene.

Saken fortsetter under bildet

FORNØYD: Svein Dalsbø er administrerende direktør for Bonord. 

 

Må i forhandlinger

Planene om en etablering av 470 boliger i øvre Kroken ble enstemmig vedtatt i byrådet onsdag denne uken. Boligplanene ble vedtatt med en uløst innsigelse. Saken oversendes derfor til Fylkesmannen for megling.

– Det hadde vi egentlig forventet. Vi har ikke hatt noen uenigheter med kommunen, men vi har en innsigelse fra Statens vegvesen som vi må forhandle om via Fylkesmannen, forteller Dalsbø.

Disse forhandlingene er ifølge direktøren det eneste som gjenstår før Bonord kan igangsette boligprosjektet.

– Vi er klare når som helst, og ønsker å komme i gang så snart som mulig. Men det er ikke opp til oss, konstaterer han.

Saken fortsetter under bildet

UTEMILJØ VIKTIG: I det nye boligområdet er det lagt opp til mange lekeplasser og stor oppgradering av utemiljøet. Illustrasjon: Asplan Viak