Topplisten, som Garfors har skrevet for nettstedet Thrillist.com, består av hans favorittbyer over hele verden med en befolkning under 100.000.

Nordmannen nevner småbyer i både New Zealand, Karibien, Sør-Amerika, Afrika og Europa. Men kun én norsk by har fått plass på listen til Garfors.

Tromsø har inntatt tredjeplassen, kun slått av Falmouth i Storbritannia på førsteplass og Island of Saint-Louis i Senegal på andre.

I sin beskrivelse av Tromsø skriver Garfors blant annet at «denne norske utposten fikk kallenavnet Nordens Paris for en grunn: Utelivet og restaurantene er trivelige og overgår byer 10 ganger sin størrelse.»

Han skriver videre at Tromsøs nordlige beliggenhet gir deg midnattssol hver sommer, noe som betyr at solen aldri går ned.

«Kombiner det med for mange drinker og hodet vil garantert spinne når du ruller ut av baren klokken tre en meget solrik natt.»

Garfors nevner også mørketiden i beskrivelsen av Tromsø.

«Men om vinteren er det helt motsatt; med ingen sol i det hele tatt.»

Og han avslutter med følgende oppfordring til fremtidige besøkende:

«Husk å ta med deg et lysfølsomt kamera for å fange nordlyset.»

Tromsø kåres til den tredje beste småbyen i verden, med under 100.000 innbyggere, av globetrotteren Gunnar Garfors. Foto: Ronald Johansen