Slik ser det ut i Tromsdalen etter leirdueskytingen

Aktivist Wilfred Karlsen fortviler over tilstandene i Tromsdalen.

Leirdueskytingen har satt sitt merke på turområdet i Tromsdalen.

nyheter

Fredag ettermiddag la han ut en video av hvordan det så ut i turområdet i Tromsdalen etter leirdueskyting.

– Det verste er at det er verre enn man ser på videoen. Buskevekst skjuler endel av forsøplingen, i tillegg til at det ligger mye under bakken som man merker når man går, sier Wilfred Karlsen, leder for "Folkeaksjonen for et åpent Tromsdalen turområde".

FORTVILER: Leder i folkeaksjonen mot skyting i Tromsdalen, Wilfred Karlsen, er fortvilet over tilstandene i turområdet.   Foto: Marius Hansen

 – Rotet på Mandelasletta er ingenting i forhold til dette, legger han til.

LES OGSÅ: Krever å se alle papirer i skytebanesaken

Fikk penger til opprydding

Karlsen sier han undres over hvordan man skal få ryddet opp alt, men håper noen tar tak i problemstillingen.

– Jeg skjønner at skytterne vil drive med hobbyen sin, men de må da kunne rydde opp etter seg. Slik det ser ut nå er det til å få hakeslipp av, sier Karlsen, som påpeker at kommunen tidligere har bevilget penger til opprydding.

– Det ble bevilget 50.000 kroner til opprydding ved den gamle riflebanen, men heller ikke der er det ryddet noe. Jeg lurer på hvor de pengene er blitt brukt.

Brytes ned

Leder for leirdueutvalget i Tromsø jeger og fisk, Kurt Kaspersen, forteller at biter av knuste leirduer blir liggende i naturen.

– Ingen baner plukker opp biter etter knuste leirduer. De blir liggende, og forsvinner i terrenget av seg selv, sier han.

Han forklarer at de er laget slik at de skal brytes ned.

Kaspersen kjenner ikke til at det er bevilget penger til opprydding ved den gamle riflebanen, og kan ikke kommentere dette.