– Overraskende rent i Bukta

Miljøbevisste studenter trosset regnværet og plukket søppel i Telegrafbukta.

PLUKKER SØPPEL: Markus Blaker (22), Daniar Ramak (21) og Mika Gustavsen (21) er studenter ved UiT og plukker denne helgen søppel i Telegrafbukta.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Daniar Ramak (21), Markus Blaker (22) og Mika Gustavsen (21) er alle med i «Grønn liste» på UiT, og stilte lørdag opp på studentdugnad for å rydde i Telegrafbukta.

– Det er viktig å holde land rent. Vi ønsker å opprettholde bildet av Norge som et rent og vakkert land, og da er dugnad et viktig virkemiddel, sier Ramak.

Litt glasskår

– Det er overraskende rent i nedre del av bukta, og folk er for det meste flink til å rydde opp etter seg. Men vi har funnet noe glasskår, og glassflasker etter russens festing her, sier Ramak.

– Det er dumt, siden det er mye unger og dyr som ferdes i Bukta. Folk burde kanskje droppe glassflasker, men heller bruke bokser som ikke kan knuses, sier Blaker.

Flasker: Flere spritflasker og ølbokser ligger rundt omkring i Telegrafbukta etter at folk ikke har tatt med seg søppelet sitt.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Samfunnsansvar

– Det viktig å ta samfunnsansvar. Vi har fått masse gode tilbakemeldinger av folk som har gått forbi, forteller Ramak.

Lørdag brukte de flere timer på å rydde, til tross for regnværet.

– Til sammen er vi rundt ti personer som har vært her i to timer nå, og vi regner med å holde på i hvert fall en time til, fortalte Blaker til iTromsø lørdag formiddag.