– Været blir omtrent slik vi har hatt det nå i helgen, med mye skyer og perioder med regn. Temperaturene til også falle med omtrent én grad per dag i starten av uka, sier Håvard Larsen, meteorologikonsulent ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Kan stige

Både mandag og tirsdag blir ifølge Vervarslinga kjøligere, med temperaturer på rundt fem plussgrader.

– Det blir ikke voldsomt kaldt. Tirsdag blir den kjøligste dagen, da kan vi få snø i fjellene fra 500–600 meter over havet. Vi får også vind fra sørvest, med fuktig luft, sier Larsen.

Fra onsdag kan temperaturene stige litt igjen, til mellom fem og ti grader ifølge meteorologikonsulenten.

– Da ser det ut til å bli litt mildere igjen, men det er ganske stor usikkerhet i prognosene fra onsdag av, sier Larsen, som ikke spår noe godvær i nærmeste fremtid.

Usikkert 17. mai-vær

– Nei, i hvert fall ikke i første del av uka. Den blir grå og fuktig. Det er et lite håp mot slutten av neste uke, men jeg skal være litt forsiktig med å si at det blir bra vær, legger han til.

Han tør heller ikke si noe om værutsiktene for 17. mai i Tromsø. På Yr.no er det foreløpig meldt overskyet vær og rundt seks plussgrader. Om det blir realiteten vil ikke Larsen spekulere i.

– 17. mai er helt i slutten av værprognosene våre. Det er veldig usikkert hvordan 17. mai-været blir ennå. Per nå kan det egentlig bli hva som helst, sier meteorologikonsulenten til iTromsø.