Denne trappeturen kan redde livet ditt

Kreftforeningen oppfordrer tromsøfolk til en urban topptur.

TOPPTUR: Kreftforeningen og The Edge inviterer til en urban topptur.  Foto: Tom Benjaminsen

OPPFORDRER: Daggi Steffensen-Helling vil at menn i hans alder (35-55 år) skal bli mer fysisk aktive. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

I forbindelse med Verdens aktivitetsdag tirsdag 10. mai arrangerer The Edge i samarbeid med Kreftforeningen en topptur utenom det vanlige, nemlig fra hotellets lobby til hotellets tak.

– Verdens aktivitetsdag har som mål å oppfordre menn mellom 35 og 55 år til å være mer fysisk aktive, men alle er selvfølgelig velkommen til å delta på aksjonen. Samtidig vil vi også rette litt fokus mot hudkreft, gjennom utdeling av solkrem og informasjon, sier Daggi Steffensen-Helling, kommunikasjonsrådgiver i Kreftforeningen.

LES OGSÅ: Nytt dataprogram fra UiT avslører kreft (iTromsø pluss)

Gir penger

Når man når toppen av hotellet etter 190 trappetrinn, skriver man seg inn i en turbok, hvor hotellet gir 25 kroner til Kreftforeningen for hvert navn som registreres. Steffensen-Helling vil stå på toppen fra klokken 11.00 og dele ut forfriskninger.

– Vi vil også ha en quiz, og det vil være gode muligheter for en «skryte-selfie», konstaterer han.

LES OGSÅ: På mandag kan du se dette fenomenet

Finansierer elsykkel

Øyvind Alapnes, hotelldirektør på The Edge, sier at det ser ut til å bli et betraktelig oppmøte.

– Ut fra interessen kan det se ut til at vi kommer til å donere et betydelig beløp. Pengene går til å finansiere en elsykkel til Vardesenteret, så forhåpentlig er dette gjort i løpet av tirsdagen, sier Alapnes, som selv vil ta på seg joggeskoene og ta turen til topps.

– Det skal jeg, men det er viktig å poengtere at dette ikke bare er for oss med joggesko. Vi skal sørge for at alle kommer seg opp, uansett forutsetninger, konstaterer hotelldirektøren.