Nå får barnehagene elsykler av kommunen

Byrådet har bevilget 100.000 kroner til et nytt tiltak som skal redusere bilkjøringen til barnehagen.

LYKKELIG: Enhetsleder for Sør-Tromsøya barnehager, Monica Bjørnsborg, er glad for å få syklene på plass. Foto: Privat 

GIR PENGER: Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg (Ap), gir 100.000 kroner til det nye prosjektet. 

nyheter

Enhetslederne for barnehagene i Sentrum – Tromsøya Nord, Sør-Tromsøya, fastlandet, Tromsøya vest, Kvaløya og Tromsøysundet hadde søkt kommunen om finansiering av en elsykkel med tilbehør. Dette for å kunne besøke sine underliggende barnehager.

LES OGSÅ: Har laget 10 «toppturer» for sykkel

Nå har byrådet bevilget 100.000 kroner til det miljøvennlige tiltaket.

Kutter i bilbruken

På den måten sparer kommunen penger i form av taxi-utgifter, i tillegg til at tiltaket reduserer klimagassutslipp og er helsefremmende.

– Barnehagene har søkt om penger til elsykler for å kunne kutte i bilbruken. Det er helt i tråd med Tromsø kommunes mål om å redusere klimagassene. Derfor er dette er et fint tiltak som det var enkelt for byrådet å støtte, sier Ragni Løkholm Ramberg, byråd for byutvikling, til iTromsø.

LES OGSÅ: Flere og flere velger elsykkel

Setter et godt eksempel

Hun mener kommunen må gå foran som et godt eksempel for å spare miljøet.

– Å bruke elsykkel i stedet for bil er et kjempegodt tiltak. Det blir ofte mange småturer med bil i løpet av en dag, og det er flott at barnehagene nå setter et godt eksempel ved å gjøre dette. Barnehagene er med på å oppdra de yngste, og nå kan barna lære mer om hvordan de skal ta vare på miljøet, sier byråden.

– Jeg har kjøpt elsykkel selv, og er overrasket over hvor artig det er. Nå håper jeg bare at enda flere kan ta det i bruk, legger Ramberg til.

Sykler hele året

Enhetsleder for Sør-Tromsøya barnehager, Monica Bjørnsborg, er fornøyd over å endelig ha syklene på plass.

– Enhetslederne drar mye mellom de forskjellige barnehagene og rådhuset. Jeg har brukt mye taxi, noe som blir dyrt i lengden og lite miljøvennlig. Sykkel er enkelt – man trenger ikke parkeringsplass, og det er miljøvennlig, sier hun.

LES OGSÅ: Vil bruke millioner på sykkelvei langs farlige strekninger

Bjørnsborg forteller at det er fire enheter som har kjøpt og fått elsykler så langt. Om det blir en suksess, håper hun de kan kjøpe flere.

– Vi sparer masse tid, og det er billigere. Vi skal sykle hele året!