Så glad ble Geir for å bli æresruss

Mandag fikk Geir Hevnskjel Ringvold vite at Kreftforeningen, med han selv i spissen, fikk tildelt prisen «årets æresruss 2016» i Tromsø.

ÆRESRUSS: Geir Hevnskjel Ringvold og Kreftforeningen er årets æresruss 2016.Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Hvert år kårer russestyret en æresruss som får gå med dem i toget på 17. mai. I år falt valget på en av byens mest engasjerte personer, nemlig Geir Hevnskjel Ringvold i Kreftforeningen.

Det er tredje år han er med på «Krafttak mot kreft», hvor han forsøker å få med så mange russ som mulig på bøssebæring.

– Det er helt utrolig! Man skulle jo tro at russen hadde andre ting å ta seg til nå, men de har gitt en tydelig tilbakemelding på at det har vært «OK» å delta. Symboleffekten i at de velger Kreftforeningen og meg som æresruss er enorm. Jeg kunne ikke vært stoltere, sier Ringvold, som er aksjonsleder for tiltaket.

– Takk!

Selv har han verken vært russepresident eller æresruss tidligere, men gleden av å få beskjeden fra iTromsø la han ikke skjul på.

– Da jeg fikk høre det måtte jeg sjekke det 2–3 ganger og gni meg i øynene. Det er en skikkelig hedersbetegnelse og det gjør det enklere å spørre om hjelp med aksjonen neste gang.

– Geir Ringvold er den som har organisert og motivert slik at russen har fått være med på bøsseaksjonen «Krafttak mot kreft». Han gir oss muligheten til å bidra og er så engasjert og motivert i jobben sin at det er umulig å ikke bli smittet! Det var en ære å få jobbe med Geir, og å få bidra i «Krafttak mot kreft». Takk for jobben du gjør, Geir, forteller russepresident Fredrik Mydland.

Samlet inn over en halv million

I år ble det samlet inn 544.222 kroner, hvor russen sto for 96 prosent av beløpet. Til sammen deltok over 300 russ i aksjonen.

– Jeg tror ikke vi finner større deltakersnitt i resten av landet. Tromsørussen er helt enorm! Det var noen som tryglet om å få gå dagen etterpå, siden det ikke passet for dem på aksjonsdagen, sier æresrussen.

– Men det er jo du som har fått utmerkelsen. De roser engasjementet ditt. Kjenner du deg igjen i det?

– Jeg har nok tatt med meg mye av den begeistringen jeg formidlet da jeg jobbet i TV. Jeg har fått litt samme nysgjerrigheten om hvordan innsamlingsarbeid foregår og hva pengene går til. I tillegg får jeg mer energi av russen enn jeg gir, sier Ringvold.