Advokat fikk inndratte våpen tilbake

Etter en misforståelse fikk advokat Asbjørn Krantz politiet på døra. Tre av hans våpen ble inndratt, men ble utlevert ikke lenge etter.

FIKK VÅPNENE TILBAKE: Advokat Asbjørn Krantz fikk inndratt tre jaktvåpen i mars etter en misforståelse. Nå er saken avklart og Krantz har fått våpnene tilbake. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.   Foto: Knut Berg Jenssen

nyheter

Det var om kvelden 2. mars at politiet i Tromsø oppsøkte boligen til advokat Asbjørn Krantz for å inndra tre jaktvåpen som sto lovlig registrert i hans navn.

Inndragelsen av jaktvåpnene skjedde ifølge advokaten på bakgrunn av uttalelser han gjorde noen uker tidligere, da Krantz fikk forkynt konkursbegjæringen på selskapet sitt av en representant fra namsmannen.

Saken avklart

– Den uttalelsen jeg hadde ble misforstått av namsmannen. Dette ble avklart av politiet uken etter og saken ble da henlagt, sier Krantz til iTromsø.

Advokaten legger til at det deretter tok noen uker før våpnene – en hagle og to rifler – ble utlevert igjen, men at alt nå har ordnet seg.

– Jeg har forståelse for at politiet har en jobb å gjøre, men i dette tilfellet var det hele basert på en misforståelse, sier han.

Like etter hendelsen 2. mars reagerte Krantz på det han mente var tynt grunnlag for å inndra jaktvåpnene. Han mente politiet kunne håndtert saken annerledes, men påpeker nå at han er fornøyd med hvordan saken løste seg.

LES OGSÅ: Startet opp nytt selskap dagen etter konkursen (For abonnenter)

Taushetsplikt

Astrid Nilsen, forvaltningssjef i Troms politidistrikt, forteller at hun ikke kan kommentere enkeltsaker hos politiet på grunn av taushetsplikten, og kan derfor heller ikke bekrefte saken eller at våpnene er utlevert.Av Ingrid

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter