Uvanlig dyrebesøk ble en suksess på sykehjemmet

Responsen lot ikke vente på seg da beboerne på Mortensnes sykehjem i forrige uke fikk besøk av «Pompel» og «Pilt» fra Nordgård på Berg.
nyheter

– Besøket ble møtt av mye latter og glede fra beboerne. Jeg tror ikke responsen kunne ha vært noe større, selv om det hadde vært kongeparet som kom på besøk, sier Cecilie Olsen, trivselskoordinator ved Mortensnes sykehjem.

– Helt vanvittig

Det var onsdag i forrige uke at sykehjemmet fikk et noe uvanlig besøk. Da hadde nemlig to små kje med navnene «Pompel» og «Pilt» fra Nordgård på Berg tatt turen fra sine vante gårdsomgivelser for å glede de eldre på sykehjemmet. Det lyktes de med.

LES OGSÅ: Derfor har Hedda (17) startet en kampanje mot hundeeiere

«Dette må være tidenes mest velkomne besøk på Mortensnes omsorgssenter. To kje fra Nordgård på Berg ble svært populære gjester. Flere av beboerne lurte på om vi kunne beholde dem», skrev sykehjemmet på Facebook, samtidig som de la ut flere bilder fra besøket. Responsen lot ikke vente på seg.

– Det er helt vanvittig. Innlegget nådde ut til 170.000 lesere, sier Olsen.

LES OGSÅ: Se hvem som dukket opp i barnehagen

Trivselskoordinatoren kan fortelle at dette er første gang de har hatt besøk av gårdsdyr på sykehjemmet – i alle fall så lenge hun har jobbet der.

– Dette var noe helt nytt. Det har seg slik at hun som driver gården på Berg er moren til en sykepleier som jobber hos Nordøya hjemmetjeneste. Vi kom derfor til å tenke på at det hadde vært morsomt å prøve ut et slikt besøk, forklarer Olsen.

Sovnet av i fanget

At beboerne på sykehjemmet fikk noe igjen for besøket, er ikke trivselskoordinatoren i tvil om.

– Jeg så hvordan det løftet beboerne, særlig dem som har hatt dyr selv og er vant med dyr.

Hvorvidt dyrene koste seg like mye som de eldre beboerne under besøket i forrige uke, er ikke like enkelt å svare på.

– Jeg har lite kjennskap til kje, men de var begge veldig rolige under besøket. Den ene sovnet til og med av i fanget til en av beboerne, forteller Olsen.

LES OGSÅ: Da Marit skulle gi bort geita, fikk hun henvendelser fra hele landet

Nå satser Mortensnes sykehjem på å få til flere møter mellom beboerne og gårdsdyrene.

– Vi har snakket om at vi kan ta med små grupper til Nordgård på Berg. Det er jo en besøksgård som også er tilrettelagt for rullestolbrukere, så det er mulig å få til.