Fjellfyrverkeriet lover høye smell på nasjonaldagen

Det blir høye smell på 17. mai. Da skal Fjellfyrverkeriet saluttere med 21 skudd.

SALUTT: Det vil bli skutt opp 21 skudd i salutt på 17. mai i år. Her fra skoletoget under fjorårets 17. mai-feiring i Tromsø.   Foto: Daniel Lilleeng

nyheter

Også i år blir det salutt i Tromsø, men tidligere år har det kun vært ni skudd for å markere dagen. I år blir det derimot hele 21 skudd. Fjellfyrverkeriet vil gå tidlig ut med denne informasjonen, slik at ingen blir skremt da salutten skjer.

Ikke kanon

Pyrotekniker Erlend Hallstensen forteller at salutten ikke blir skutt med kanon, men heller med en spesielt type fyrverkeri.

– Vi har overtatt tradisjonen etter at Olavsvern ble nedlagt. Om kanonene der finnes, vet jeg ikke, men vi har materiell for å skyte salutt med fyrverkeri, sier han.

Fyrverkeriet er laget spesielt for slike smell, og vil bli skutt fra havnebassenget klokken 12.

– Det er ikke så mye å se på, men man vil høre det, sier Hallstensen.

Tradisjon

Mange byer salutterer på 17. mai, og en tradisjon er at det alltid skal være et oddetall. Grunnen til at det i år blir 21 skudd, og ikke ni, har rett og slett med pris å gjøre.

– Vi fikk rett og slett en bedre avtale på det. I Oslo og andre plasser er det også 21 skudd, sier Hallstensen.

Fyrverkeriet som brukes vil ikke se ut som det vi er vant til på nyttårsaften.

– Det vil ikke være fargeeffekter, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter