Russejenter stilte opp for Fredrik

Se så stolt Fredrik Skjold Eidesen ble da russejentene dukket opp for å ta ham med på kjøretur i russebilen.

ÉN AV GJENGEN: En stolt Fredrik Skjold Eidesen sammen med russejentene Silje Olsen, Malin Josefine Pettersen og Alicia Slettstrand på russebilen «Oblivion». De andre på russebilen, Maria Seljelund, Nora Jakobsen og Emilie Marie Lauritzen, kunne ikke være med. Alle foto: Daniel Lilleeng 

Hentet: Russejentene på «Oblivion» kjørte fra Kvaløya til Midtre Kaldslett for å ta Fredrik med på tur torsdag kveld. 

STRÅLTE Fredrik Skjold Eidesen var i hundre over å få bli med i bilen til russejentene. 

nyheter

Russen får som oftest negativt fokus for alle påfunnene de finner på i løpet av russetida, men det finnes hederlige unntak. Det fikk Gørild Skjold Eidesen oppleve da hun spurte på Facebook om det var noen som kunne tenke seg å ta med sønnen Fredrik (20) på en tur i en russebil.

– Det skrives mye negativt om russen, men dette en fantastisk gledelig, sier hun.

LES OGSÅ: Derfor vil russebiler stoppes oftere av politiet fremover

Beundret russen

RUSSEKORT: Utdeling av russekort hører med. 

Fredrik går på tilrettelagt avdeling på Kvaløya videregående skole, og hadde et brennende ønske om å kunne få sitte på en russebil, helst en rød en. Ifølge mamma Gørild har han i hele mai beundret russen.

– Spesielt i år har han lagt merke til russen og interessert seg for det de holder på med. Derfor la jeg ut på Facebook en forespørsel om det var noen av russen som kunne tenke seg å la han sitte på en russebil.

LES OGSÅ: Vi har hørt gjennom årets russelåter slik at du slipper!

Tok initiativ

FORNØYD: Fredrik viser fram ett av russekortene til jentene på russebilen. 

Reaksjonene lot ikke vente på seg da russepresident Fredrik Mydland engasjerte seg, etter å ha sett forespørselen. Han spurte på russegruppa på Facebook om det var noen som kunne tenke seg å stille opp.

– Jeg svarte og sa jeg ville hjelpe sånn at Fredriks ønske kunne gå i oppfyllelse. Etter at jeg la ut forespørselen på russegruppa var det ikke mangel på russ som ville stille opp. Selv er jeg med på en hvit russebil, og mange andre med hvitruss ville stille opp, men så tok russepresidenten på Kvaløya, Silje Olsen, kontakt. Hun er rødruss og påtok seg ansvaret med å kjøre han, sier Fredrik Mydland.

HER ER ÅRETS RUSSEKNUTER

Roser jentene

Ut ifra tilbakemeldingene Mydland har fått mener han at det ble en positiv opplevelse for alle som var med på kjøreturen.

– Jeg tror det var minst like artig for jentene på russebilen som for Fredrik selv.

Gørild Skjold Eidesen er full av lovord om russejentene som stilte opp og kjørte fra Kvaløya til Midtre Kaldslett på fastlandet for å hente Fredrik torsdag kveld.

– All ære til dem for at de tok seg tid til dette. Jeg setter stor pris på det de har gjort, og det ble en stor opplevelse både for Fredrik og russejentene.