Ligger an til budkrig om Karlssons kunstverk

Kunstverkene i Karlssons utstilling «De aller fleste er enig med meg» er nå lagt ut på auksjon på Facebook. Overskuddet går til SMISO, Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep i Tromsø.

I AKSJON: Da iTromsø besøkte Karl Karlsson hjemme i garasjen i begynnelsen av april, var han i gang med malingen.   Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Kurant har aldri opplevd lignende besøkstall som Karlssons utstilling. Nå er verkene lagt ut på auksjon på Facebook hvor man kan by på verkene fram til 18. mai klokken 21.00.

Verkene selges til høystbydende over 1500 kroner.

SKÅL FOR KUNSTEN: Karl Karlsson åpnet endelig den omdiskuterte utstillingen på Kurant. Hundrevis møtte opp for å få med seg åpningen. Her skåler Karlsson med sitt hjemmebryggede absinth-øl.  Foto: Trond Tomassen

– Det er allerede kommet inn ti bud på ulike kunstverk. Da jeg lagde dem hadde jeg ingen tanker om at det skulle være salgbart. Men jeg har vel fått litt drahjelp av all omtalen utstillingen har fått, sier politimannen.

Budkrig

Flere har allerede meldt at de ønsker å kjøpe kunstverkene.

ABSTRAKT KUNST: Karlsson og verket "Den Fremmedes Forpliktende Angst".  Foto: Trond Tomassen

– Mine oppdragsgivere i Politiets Fellesforbund ønsker å legge inn bud på verket «Angst og øyeblikk». Forskerforbudet har også sagt de ønsker samme verk, så det kan jo bli en artig budrunde, sier han.

LES OGSÅ: - Karlsson ville sluppet inn på kunstakademin

Det har også kommet inn bud på verket «Pikktrå/STD-angst».

Overskudd til SMISO

Inntektene fra auksjonen går til å dekke utgiftene Karlsson har hatt i forbindelse med kunstverkene og Kurant tar 50 % i provisjon. Resten går til SMISO, Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep i Tromsø. På toppen av dette kommer en kunstavgift på 5 % av salgsbeløpet.

LES OGSÅ: - Dette kunne jeg laget selv hjemme i garasjen...

– SMISO er en organisasjon som både driver svært nyttig informasjonsarbeid rundt å forebygge seksuelle overgrep, og de har også avdekket flere alvorlige saker. De har bistått politiet i deres arbeid, og derfor har jeg sagt at overskuddet skal gå til dem, sier Karlsson.

– Er det vanlig med 50 % provisjon til gallereiet?

– Jeg stusset også først over det, men det er visst vanlig i galleriverden. Det som er spesielt her er at det er første gangen Kurant har salg på en av sine utstillinger, sier han.

Karlsson kom med flere vittige kommentarer under åpningen. Det slo an blant publikum. 

Enorm respons

Responsen på Karlssons utstilling har væt overveldende.

SE BILDENE FRA UTSTILLINGEN HER

– Åpningskvelden var det 300 personer innom, og noen ga opp etter å ha ventet en time i kø utenfor Kurant. I går var det 130, og det er flere som er innom i dag også. Blant annet Marit Bockelie. Og vi er vel de mest omtalte personene når det kommer til kunst i Tromsø for øyeblikket, sier Karlsson.

Legger ikke kunstkarrieren på hylla

– Blir det flere kunstverk etter denne utstllingen?

– Jeg har fått en bestilling av en kollega sørpå som skal gifte seg i Hamburg og som har ønsket seg et kunstverk. Så det skal jeg i alle fall lage, sier Karlsson.