Nå har Eide Handel fått hjertestarter

– Var for så vidt på høy tid, sier kjøpmann Bård Even Pettersen.

LIVREDDER: Eide Handel-kjøpmann Bård Even Petteresen (til venstre) er fornøyd med å få på plass en potensielt livreddende hjertestarter. Ved siden av han står Trond Nilsen fra Businesscare. Foto: Privat 

nyheter

I forrige uke var Businiesscare innom Eide Handel for å installere en hjertestarter hos lokalbutikken i Eidkjosen. Kjøpmann Bård Even Pettersen håper den kan redde liv i fremtiden.

- På høy tid

– Det er veldig mange folk som både bor og jobber i området, men nærmeste hjertestarter er helt borte ved Kvaløysletta. Hvis man må dit for å hente den kan det kanskje være for sent. Derfor var det for så vidt på høy tid å få en hjertestarter her, sier Pettersen.

Foreløpig har kun noen av de ansatte fått opplæring i hjertestarteren, men denne uken vil mange flere lære seg å bruke den.

Kjører kurs

– I utgangspunktet skal hjertestarteren kunne brukes uten opplæring, ettersom den har en stemme som følger deg gjennom hele prosessen. Det kan dog være greit å ha opplæring hvis en situasjon skal oppstå, så vi vil kjøre et større kurs neste uke, forteller Pettersen, som mener investeringen på 20.000 kroner er verdt det.

– Det er en investering i liv, konstaterer Eide Handel-kjøpmannen.