Denne skolen er stappet til det dobbelte av kapasiteten

Ersfjordbotn skole trodde de skulle få nytt modulbygg til høsten. Nå ser det derimot ut til å bli nok et skoleår med fullstappede klasserom.

STAPPET: Ersfjordbotn skole har sprengt kapasiteten og vel så det. Til høsten vil det gå 90 elever på skolen.   Foto: Marius Fiskum

BEKYMRET: Enhetsleder Hans Kristian Østring er bekymret for hvordan de skal få kabalen til å gå opp hvis ikke et nytt modulbygg er på plass snart.   Foto: Marius Fiskum

NÆRMER SEG: Byråd for utdanning, Brage Larsen Sollund (Ap), sier de nærmer seg en løsning for det nye modulbygget.   Foto: Trond Tomassen

nyheter

ERSFJORDBOTN: I 2013 skrev iTromsø om distriktsskolen som hadde store problemer med kapasitet og ventilasjon. Sistnevnte har siden den gang blitt bedre, men skolen sliter fortsatt med stappfulle klasserom og relativt dårlig luftkvalitet.

– Det var krise for fem år siden da vi hadde 67 elever, men fra høsten av vil vi ha 90 elever. Kapasiteten i klasserommene er helt sprengt, og vi har vært nødt til å ta i bruk spesialrom som klasserom. I tillegg er ventilasjonen for dårlig, forteller enhetsleder Hans Kristian Østring.

LES OGSÅ: Her nærmer de seg skatedrømmen

Håpet på løsning

Han sier de har vært i dialog med kommunen om et nytt modulbygg som vil øke kapasiteten, men at det hersker stor usikkerhet rundt tidsperspektivet på dette.

– I møter med kommunen i fjor høst ble det gitt signaler om at et bygg kunne være oppe i løpet av høsten 2016. Nå ser det derimot ut til å kunne ta enda lengre tid, noe som er ei stor utfordring for oss. Skolen er bygd for halvparten så mange elever som faktisk kommer til å gå der til høsten, sier enhetslederen.

LES OGSÅ: Bryggejentene vil utvide kafeen

Bekymrede foreldre

FAU-leder Robert Jenssen deler Østrings bekymring rundt kapasitetsproblematikken.

– Det har de siste årene vært ei massiv tilflytting her, som ikke ser ut til å stoppe. For hvert år blir det vanskeligere for skolen å få kabalen til å gå opp, så derfor hadde vi håpet på å få på plass modulbygget så fort som mulig. Vi har lenge forsøkt å få svar fra kommunen på hvor man er i prosessen, men dette har vært vanskelig, uttaler FAU-lederen.

LES OGSÅ: - Tidlig inngrepen er viktig

Jobbes med

Byråd for utdanning Brage Larsen Sollund (Ap) sier modulløsningen dessverre ikke vil være klar til skolestart, men tror de nå nærmer seg en løsning.

– På mandagens byrådskonferanse vil vi legge fram en plan på hvordan vi skal løse dette. Der vil det bli forslått å kjøpe inn moduler på rundt 500 kvadratmeter, som vil komme i tillegg til en utbedring av det eksisterende bygget. Forhåpentligvis vil vi kunne legge oppdraget ut på anbud før sommeren, slik at byggingen kan starte i løpet av høsten, sier Sollund og legger til:

– Heldigvis er modulbygg rimelig kjappe å sette opp, så vi håper på å ha det nye bygget klart innen rimelig tid, konstaterer byråden.