SV-politiker (22) gjorde rent bord i sjakk-NNM

Benjamin Arvola vant seks av seks parti i NNM. Han slo også sin tidligere lærer med et triks han lærte av Magnus Carlsen.

TROMSØSTOPP: Alle på pallen fra mesterskapet kom fra Tromsø. Fra venstre: Trond Romsdal, Benjamin Arvola og Pål Røyset. Foto: Anniken Vestby 

nyheter

TROMSØ/ALTA: Alle med pallplass i årets NNM i sjakk kommer fra Tromsø sjakklubb. Vinneren av mesterskapet som ble avholdt 13.–16. mai i Alta, er SV-politiker og student Benjamin Arvola.

– Det er første gang jeg har vunnet mesterskapet, og det føles utrolig godt. Jeg har irritert meg litt over noen enkle, taktiske feil, men det strategiske elementet satt, sier han.

LES OGSÅ: Sjakkspillere inntar skybaren

Slo tidligere lærer

Arvola slo blant annet Trond Romsdal som endte på tredjeplass. Romsdal er Arvolas tidligere lærer.

– Partiet mot Trond var et interessant parti. Der brukte jeg en taktikk jeg lærte av min kompis Magnus Carlsen. «Vi rister og vi kaster og det er ingenting som haster». Det betyr at om man står litt bedre, så står man rolig og lar motstanderen ødelegge for seg selv. Eller sagt på en annen måte, hvis motstanderen vil henge seg selv, så gi han tau. Og det gjorde jeg med Trond, sier en nådeløs Arvola.

LES OGSÅ: Harstadværing produserer filmen om Magnus Carlsen

Sjakkmester

Arvola har en internasjonal rating på 2.346, og ble FIDE-Mester i 2012. Ratingen gjør han til den beste sjakkspilleren i Nord-Norge. Likevel kommer politikken og studiene først.

– Sjakk er ikke mitt hovedfokus. Jeg har spilt to andre turneringer i år, en i De forente arabiske emirater og en i den britiske eliteserien.

– Så sjakk er ikke engang ditt hovedfokus, og likevel er du blant de beste i landet. Tror du noen er misunnelig?

– Det håper jeg. Det er nesten så jeg blir misunnelig på meg selv, sier den spøkefulle sjakkspilleren.